Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Cara nak pasang CISS

    Share
    avatar
    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 30
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Cara nak pasang CISS

    Post by ogGy on Mon May 11, 2009 2:27 am

    AKu nak tanya pada yang pakar bab printer,sape tahu macam mana cara nak buat sambungan ink katrij ke tanki tambahan ( CISS ) di luar.Kalau ada sesiapa tahu,ajarlah aku...budget ni Smile nak hantar kedai mahal la.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com
    avatar
    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Cara nak pasang CISS

    Post by myee on Mon May 11, 2009 7:28 pm

    ko try tengok kat youtube...
    avatar
    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 30
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Cara nak pasang CISS

    Post by ogGy on Tue May 12, 2009 1:14 am

    myee wrote:ko try tengok kat youtube...

    Simpelnye jawapn ko hehe...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com
    avatar
    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 30
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Cara nak pasang CISS

    Post by ogGy on Sat May 30, 2009 10:53 pm

    Ada tak sesapa yang pasang sendiri CISS kat printer ?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com
    avatar
    reborn
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 75
    Location : kajang
    Job/hobbies : student
    Registration date : 17/05/2009

    Re: Cara nak pasang CISS

    Post by reborn on Thu Dec 03, 2009 9:21 pm

    tebuk atas catridge tu..klau tk silap guna mata drill M3..then, cucuk je ikut warna..
    nk gmbr cr kat google..atau http://img.mudah.my/images/58/5871936127.jpg

    make sure printer dgn tank tu sama paras..kalau tank tinggi, ia akan leaking, ink berterusan masuk dlm catridge..kalau tank bwh printer, ink tak mengalir..

    kuyung
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 26/12/2009

    Re: Cara nak pasang CISS

    Post by kuyung on Sat Dec 26, 2009 11:58 am

    pasang CISS sangat lah mudah saye sudah cubo melalui[url=Langkah Gratis]http://indoresetter.blogspot.com[/url]
    avatar
    ZZT
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 114
    Location : MELAKA
    Job/hobbies : Banking/PC
    Registration date : 31/05/2009

    Re: Cara nak pasang CISS

    Post by ZZT on Sat Dec 26, 2009 12:00 pm

    boley jadi ker?? tak jahanam ke cartridge. Takde efek ke pada cartridge
    avatar
    mzfoto
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 14/07/2009

    Re: Cara nak pasang CISS

    Post by mzfoto on Sun Feb 07, 2010 11:17 am

    Kat Terengganu harga printer Canon 3 dalam 1, siap pasang CISS dalam RM275 je..Bagi saya harga itu tidaklah terlalu mahal. Kalau bagi printer canon biasa, harganya dalam RM175 begitu.

    Sponsored content

    Re: Cara nak pasang CISS

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Jun 25, 2018 7:40 pm