Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Share
    avatar
    braderitam77
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 41
    Location : org muo,duk kuantan(merantau le)
    Job/hobbies : potong sawit/main game n mancing
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by braderitam77 on Mon Jul 06, 2009 5:14 pm

    bukan maksud aku semua org melayu(aku pun melayu gak)..segelintir yg suka sgt menipu nie..diharap dlm putera tiada la yg suka mengambil kesempatan ini...
    avatar
    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 39
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by fizzswiss2u on Mon Jul 06, 2009 7:53 pm

    teri-chan wrote:
    datuk abu wrote:takut aku nak beli barang2 via internet ni...nasib baik tak penah kena scam lagi.

    kat MUDAH pun ramai gilak scammer.

    takde sape2 yg keje bank ke.cek alamat account tu...pegi rumah dia.kasi baling bom minyak!!

    bukan senang nk cek akaun org tu... kene pulak kalu bukan keje 1 bank ngn acc bank scammer tu. lgpun pekerja bank dh sign surat perjanjian.. all data are P&C, kalu breach dh kira compliance n boleh dibuang keje.

    Ku banyak jugak beli & jual barang dlm mudah.. memang mudah n murah.. tapi COD dulu.. jgn terburu2 cheers
    avatar
    haz-one
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 305
    Age : 26
    Location : kole ganu
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by haz-one on Mon Jul 06, 2009 7:57 pm

    ak x penah kne lg
    huhuhu
    avatar
    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 31
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by mon678 on Thu Jul 09, 2009 11:09 am

    tak penah kene bkn bermaksud tak blh kene...hati2...penipu intenet kat forum makin berleluasa
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 31
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by TOYSЯUS on Fri Jul 10, 2009 10:52 pm



    --------------------------------------------
    TETTT!!

    hazwan17
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 13
    Age : 29
    Location : Uitm Shah Alam
    Job/hobbies : Student
    Registration date : 11/07/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by hazwan17 on Sat Jul 11, 2009 12:36 pm

    byk byol scammer..sume forum ade
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 31
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by TOYSЯUS on Sat Jul 11, 2009 2:12 pm

    Tu la pasal.
    Nak kena tarbiah diorang ni, tak hengat hukum halal haram ke.
    Nanti duit hasil scammer tu beli makanan, jadi darah daging.
    Bila dah jadi darah daging, turun ke zuriat. Elok-elok bayi sepatutnya dilahirkan sesuci kain putih, jadi kain hitam.
    Orang kata bapak borek, anak rintik. =P
    That is so bad..!
    Nauzubillahi min zalik.


    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Hellghast on Tue Jul 14, 2009 5:13 pm

    kalau buka topik yang takde kesahihannye kire penipuan juga lah ye?
    avatar
    ilhamputra
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 14
    Age : 31
    Location : selangor
    Job/hobbies : agen top up
    Registration date : 15/07/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by ilhamputra on Wed Jul 15, 2009 3:18 pm

    ish.tak baik menipu ni.
    avatar
    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 37
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by loy_azloy on Thu Jul 16, 2009 4:57 pm

    Hellghast wrote:kalau buka topik yang takde kesahihannye kire penipuan juga lah ye?
    topik ape tu hellghast?
    avatar
    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 42
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by szainizam on Sat Jul 18, 2009 3:23 am

    zookambing wrote:ape gune komen dr buyer lain...bc komen2 dorg dlu,br bli
    setakat ni aku jualbeli kat putera ni,xde ape2 prob..semua ok...time amik no account tu,amik skali name penuh ic no hp kan senang...jgn susahkan dr sendri...nnti padan muke sendri..hahaha

    aku setuju...

    berhati2 sebelum buat jual beli..sedangkan offline pon ramai tertipu..

    Nway..memang patut PENIPU2 ni diwar2kan namanya n kegiatannya..agar yang lain tak tertipu..

    eriezmann
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 28
    Registration date : 17/07/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by eriezmann on Mon Jul 20, 2009 4:50 pm

    apa kata kita cincang jer perempuan tu..da xder keje lain ke nak tipu org jer
    avatar
    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 31
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by mon678 on Tue Jul 21, 2009 4:18 pm

    kita kene hati2 sblm buat jual beli....verify seller dari buyers yg penah beli dgn seller tue
    avatar
    hueco_mundo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 63
    Age : 35
    Location : In front of my PC
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by hueco_mundo on Mon Jul 27, 2009 2:05 am

    aku selalu jual beli brg dari mudah.my.... kebiasaannya aku akan wat cod, klu org 2 nak pos, aku xnk n x buat. so, COD ade la lbh baik daripada postage/courier...
    avatar
    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 30
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by naxe88 on Mon Jul 27, 2009 9:26 am

    kecian nya....


    hahaha...


    tulah kena hati2...


    kalau boleh bila nak buat urusan tu mintalah no.mykad ke, gambar mykad nya ke....


    jadi senang juga dikesan oleh polis jika dia menipu...hehehe...



    boyzgamers aka Jaafar bin Hassan tu satu daerah dengan aku...


    nanti aku carikan alamat rumah dia untuk korang....


    aku pun pantang uga orang yang menipu ni....


    duit tu......


    free2 je kita bagi duit tu dengan penipu tu...


    kalau aku dapat penipu tu,mesti aku belash dia tu cukup2...
    avatar
    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 27
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by PuteriNurFarah on Fri Jul 31, 2009 8:47 pm

    seb baik tak beli proc ngan die ari tu suspek dah.. murah sangat 200 la bai,,, it is possible???...
    avatar
    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 33
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by kindaichi_hajime on Tue Aug 04, 2009 4:05 am

    kalo korang ditipu..better report polis..
    jgn lpe ingt tarikh n time korang masukkan duet tu..
    mmg korang akan dapati polis xwat keje...tp diorg pn wat kje..
    tugas korang sbgai citizen..report la perkara2 cmni..
    jgn biarkan org len jd mangsa..
    berkhidmat ntuk masyarakat.
    avatar
    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 60
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Setsuna F. Seiei on Mon Aug 10, 2009 11:42 pm

    waaa buaya gamers tak sangka rupa rupanya ko ni scammer ya.
    Aku duduk dalam gua siot ,baru tau dia scammer ... dulu aku kasi account megaupload premium ingat dak baik ceh

    semut09
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 11
    Age : 35
    Location : kl
    Job/hobbies : chatting
    Registration date : 26/07/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by semut09 on Wed Sep 02, 2009 10:29 am

    penipuan?buat report siape yg terkena tu,spy perkara begini tak belaku kpd org laen,bahaya..wat taik kat website melayu la budak2 niek.. ish2..
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by ahaksz28 on Wed Sep 02, 2009 1:05 pm

    risiko beli online ni memang akan sentiasa ada..segelintir je yang buat masalah tapi effectnya sampai semua orang takut nak beli online..
    memang tak berkembang la ecommerce kat Malaysia ni kalau biar lama-lama..

    so next time beli utamakan lah COD..untuk elak penipuan dan risiko yang tinggi..poket pun selamat Very Happy


    --------------------------------------------

    avatar
    Brothers
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 68
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Brothers on Wed Sep 02, 2009 5:12 pm

    ahaksz28 wrote:risiko beli online ni memang akan sentiasa ada..segelintir je yang buat masalah tapi effectnya sampai semua orang takut nak beli online..
    memang tak berkembang la ecommerce kat Malaysia ni kalau biar lama-lama..

    so next time beli utamakan lah COD..untuk elak penipuan dan risiko yang tinggi..poket pun selamat Very Happy

    Lama tak aktif sini. COD tu ape?
    avatar
    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by s.k on Wed Sep 02, 2009 6:10 pm

    COD=Cash On Delivery (shipping)
    avatar
    Brothers
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 68
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Brothers on Thu Sep 03, 2009 12:45 am

    s.k wrote:COD=Cash On Delivery (shipping)

    Oh.. Caj untuk penghantaran lah maksudnya?

    baru tau.. trimas! Wink
    avatar
    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by nelza on Thu Sep 03, 2009 12:52 pm

    Brothers wrote:
    s.k wrote:COD=Cash On Delivery (shipping)

    Oh.. Caj untuk penghantaran lah maksudnya?

    baru tau.. trimas! Wink

    bayar masa ambil barang. maknanya face to face dengan seller.
    avatar
    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Miss U.A on Fri Sep 04, 2009 4:38 pm

    tapi kalo sorg utara sorang kat selatan...cmne nk face to face...nk2 lak bnd2 murah je...berbaloi ke nk jumpe...huhuuuuu

    Sponsored content

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Aug 22, 2018 12:15 am