Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    design baju putera,sila lihat page 8

    Share
    avatar
    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 33
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by MalaYneuMaya on Mon Jun 15, 2009 3:29 pm

    assalamualaikum...

    teri-chan wrote:
    cantik.. aku suka... kalu nk ok aku rasa logo ni sebesarkan n letak kat tgh dada mcm lmbg superman tu hehehe.... patutkah lambang putera.com dipatenkan? aku rasa bab paten mempaten ni urusan management.. admin yg ptt patenkan logo ni.. bukan kita..

    err eloknya kecik2 je atau letak kat tepi lengan..hehe..

    psl paten logo aku taktau la plak..aku buat logo tu saja2 je dulu..dan aku bagi kat loy kot2 dia nak modify letak kat baju lak..

    kalu tak pakai pon tak apa..


    --------------------------------------------
    avatar
    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 33
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by fiza_cute on Mon Jun 15, 2009 3:32 pm

    a ah cam superman..ok gak tu..hahaha..
    pastu reramai wat tnde haipp!! ala2 ultraman..hehe..
    eh ape aku merepek ni..
    Razz
    avatar
    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 42
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by szainizam on Mon Jun 15, 2009 7:17 pm

    Nak tanya...
    budget berapa rm...hehehe nak buat kira2 ni.. Very Happy

    setahu den..makin banyak tempahan, kurang sikit kos pembuatan..
    so kenalah war2kan kat kawan2 putera lain ek.. bounce
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by mitutoyo on Mon Jun 15, 2009 9:50 pm

    maksud aku,sekiranya PUTERA di patentan,so faham2 sj la eh,kena dapatkan kebenaran.Kalo tidak dh langgar hak cipta.

    Bukan nk suro kita nh patenkan la,..,huhuhu
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Mon Jun 15, 2009 9:52 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    teri-chan wrote:
    cantik.. aku suka... kalu nk ok aku rasa logo ni sebesarkan n letak kat tgh dada mcm lmbg superman tu hehehe.... patutkah lambang putera.com dipatenkan? aku rasa bab paten mempaten ni urusan management.. admin yg ptt patenkan logo ni.. bukan kita..

    err eloknya kecik2 je atau letak kat tepi lengan..hehe..

    psl paten logo aku taktau la plak..aku buat logo tu saja2 je dulu..dan aku bagi kat loy kot2 dia nak modify letak kat baju lak..

    kalu tak pakai pon tak apa..

    Apa brg kecik. Pkai logo 2 je dh cukp dh. Xperlu byk2 design ats bj. The more pkai kaler lg mahal bj 2 jdnya. So pkai 1 logo pn cukp mcm normal printed t-shirt. Jd org dr jauh tau kita pkai bj putera. Dlm ms yg sme kita promote forum ni.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    Navigator®
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 72
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by Navigator® on Mon Jun 15, 2009 10:02 pm

    penat seh , bab2 bende ni kalau xda org yg betul2 lead .
    byk dah keje tertangguh dlu ..
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Mon Jun 15, 2009 10:03 pm

    mitutoyo wrote:maksud aku,sekiranya PUTERA di patentan,so faham2 sj la eh,kena dapatkan kebenaran.Kalo tidak dh langgar hak cipta.

    Bukan nk suro kita nh patenkan la,..,huhuhu

    Hem make sense jugk. Tp since topik ni naik xde sorg pn mod, supervisor or admin cmpur tgn dlm projek ni. N idea ni wujud ats permintaan ramai. N hasil jualannya mungkin akn disalurkn pd fund putera seperti mana dicadangkn dlm thread cadangan.


    Last edited by teri-chan on Mon Jun 15, 2009 10:09 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Mon Jun 15, 2009 10:08 pm

    Navigator®️ wrote:penat seh , bab2 bende ni kalau xda org yg betul2 lead .
    byk dah keje tertangguh dlu ..

    Bak kte wonderpets, Apa yg penting? Kerjasama. Tu sebab nk wat ni xperlu ramai2. 2 3 org dh cukp. Pemikiran negatif tak diperlukn sama sekali. Kalu ramai membantu insya Allah projek ni berjaya. Apa yg sgt membantu ialah idea n kesanggupan anda membeli hasilnya. We did learned from our last mistakes.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by mitutoyo on Mon Jun 15, 2009 10:16 pm

    jom nek kapal wonderpets.,.,ehheehe

    Ye tak perlu ramai,ramai akan menyusahkan.Bukan menyenangkan.
    Design tak fix lg,cmna nk ordr kan,neway pd pandangan aku skrg ada la buyer dh berminat,cuma dorg nk tunggu design nya sj n harga.
    Apakata kmu teri dptkn design n post kat treat,mybe wat 2@3 DESign,n jgn lupa saiz sapa yg nk order tu,Saiz normal @ saiz US?mybe normal size kn.kang US L = XL
    avatar
    Navigator®
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 72
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by Navigator® on Mon Jun 15, 2009 10:20 pm

    huhuhu ... okes...
    aku sanggup design , if ada 20 org yg sudi bayar dlu and make a bulk Smile
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by mitutoyo on Mon Jun 15, 2009 10:43 pm

    Navigator®️ wrote:huhuhu ... okes...
    aku sanggup design , if ada 20 org yg sudi bayar dlu and make a bulk Smile

    hurm.,.,.,aku rasa kurang sesuai la cmnh,better lanjut kmu tanya loy n teri
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Mon Jun 15, 2009 11:14 pm

    Wat ms ni kita wat step by step dulu. 1st of all pencarian bendahari masih dibuka. Aku perlukn pencalonan diri utk bendahari.

    Navigator - aku appreciate dgn kesudian ko design bj. Apa kte ko up design ko coz so far br ada 2 jenis design. Lg byk design lg bgs coz kita sume leh vote which design yg disukai org ramai Very Happy


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 30
    Registration date : 06/05/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by Hackezkk on Tue Jun 16, 2009 12:11 am

    bewoks sudah datang
    yuhu
    avatar
    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 30
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by ogGy on Tue Jun 16, 2009 12:34 am

    Pape pun kualiti baju tu yang penting,xnak la basuh 2 3x dah luntur warna dia.Tu yang penting...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Tue Jun 16, 2009 1:02 am

    kualiti bergantung pad how much korg mampu byr... lg mahal lg kualiti la jenis kain dia hehehe...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by mitutoyo on Tue Jun 16, 2009 1:09 am

    Hackezkk wrote:bewoks sudah datang
    yuhu

    maaf saudara,lebih elok guna bahasa yg manis ok?

    hehe.,.,perkara biasa teri,.,jgn putus asa,kamu teruskan agenda nh,paparkan cth design 2@3 kita pilih mana yg nak dibeli.,.,nk jual 2@3 design?ke nk vote yg tertinggi then jual?

    bendahari?mulakan pencalonan
    aku calonkan saudara toyo.,.,hihihii.,.,gurau la.ogGy pun ok jugak.,.,heheheheeh.,.setuju kn ogGy
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Tue Jun 16, 2009 1:37 am

    em.. mcm aku kata dulu utk jd bendahari yg penting lokasi & availability. senang utk aku or aloy berurusan nnt hehehe... toyo ko nk ke?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 30
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by naza on Tue Jun 16, 2009 1:56 am

    best nyer putera ade baju.... bounce
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 31
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by TOYSЯUS on Tue Jun 16, 2009 2:05 am

    Kalau sesiapa ada cadangan design baju nak letak kat thread mana eh? Elok buka satu topik untuk designing saje (kalau belum buka).
    Pastu nak tanye lagi, deign tu ade fundamental tak tentang warna baju, saiz design etc...


    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    muraicherang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 160
    Location : klate
    Job/hobbies : pikat burung tino
    Registration date : 21/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by muraicherang on Tue Jun 16, 2009 5:44 am

    Cadangan aku:
    1. Logo kt depan....> bertembung dh tau ahli putera

    2. Nama PDC kt belakang......> terikut belakang pn tau ahliputera

    3. Rega..nk tau gak cam aku ataupun yg dok jauh ne(kiriman pos)

    4. Stiker keta pn tolong design gak
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by mitutoyo on Tue Jun 16, 2009 7:41 am

    yes.,.,idea makan bertambah,..,
    aku xada kriteria yang kamu nk la teri.,,so xlayak utk jadi bendahari,.,.,kehekehea,

    aku sokong cadangan abg murai nh.dari baju smpai sticker keta,tp aku xada keta,cuma pakai kuda sj,..,heheheheh
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Tue Jun 16, 2009 8:10 am

    ??????????? wrote:Kalau sesiapa ada cadangan design baju nak letak kat thread mana eh? Elok buka satu topik untuk designing saje (kalau belum buka).
    Pastu nak tanye lagi, deign tu ade fundamental tak tentang warna baju, saiz design etc...

    hem wat ms ni kalu sapa2 ada design utk bj just up dulu dlm thread ni.... bila by the end of this month kita akan bukak 1 lg thread utk voting purpose bersama dengan design2 yg telah dicadangkan. yg mana paling byk tu la yg kita gunakan.

    so far design yg dicadangkan ialah


    - dicadangkan oleh aloy sendiri, asal design ni dicadangkan oleh Batista


    dan ini


    - dicadangkan oleh Malaynuemaya

    keep ur designs comimg in for those who are interested to helping us designing the t-shirt..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by mitutoyo on Tue Jun 16, 2009 9:33 am

    konsep?lengan panjang?pendek?berkolar?kain jenis?warna?
    Sekarang cuma bincangkan logo?nk letak mana?tgh2 cm superman?kluang man?
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Tue Jun 16, 2009 9:41 am

    mitutoyo wrote:konsep?lengan panjang?pendek?berkolar?kain jenis?warna?
    Sekarang cuma bincangkan logo?nk letak mana?tgh2 cm superman?kluang man?

    yg tu tak bincang lg... br bincang logo.. dh ada design logo then br bincang perkara2 di atas. kita tgk bajet mcm mana..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by mitutoyo on Tue Jun 16, 2009 9:59 am

    step by step cm teri ckp sblmnh kn.Jahit@cop?.,.,opss.,.,hehehe

    cm bentuk sigma logo nh,..,ok ja,aku setuju,kalo ada logo lain yg puteranian nk letak pun ok jg,teri perancangan nk wat bila nh?logo nh nk dptkn persetujun sehingga bila?kena tetapkan tarikh,kalo x cm melalut n menyimpang satnh,boleh yg len simpan duit

    Sponsored content

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Oct 18, 2018 8:50 pm