Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    FIFA 2010 (PC)

    Share

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    FIFA 2010 (PC)

    Post by budak baik on Sun Jul 26, 2009 9:14 pm

    game ni dh de ke belum?
    avatar
    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by zer0Nehza on Tue Jul 28, 2009 12:25 am

    release date october 2009
    dan masih tak ada update pasal game ni umumnya untuk versi PC..

    konsole.. akan kuar lagi awal, yang pasti NEXT GEN Very Happy


    --------------------------------------------

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak baik on Tue Jul 28, 2009 8:09 am

    ok thanks..
    avatar
    heiji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 87
    Registration date : 17/06/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by heiji on Tue Jul 28, 2009 3:20 pm

    mesti graphic lawa ni..

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak baik on Tue Jul 28, 2009 5:03 pm

    taw xpe msti grfic gempak..hermmm laptop cm aku ni xtaw la bule ke main game ni klu grafic tinggi..

    rmz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 01/08/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by rmz on Sat Aug 01, 2009 7:18 pm

    laptop cq40 vista blh msk tak game tiruan
    avatar
    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by zer0Nehza on Sat Aug 01, 2009 11:35 pm

    sila jangan tanya pasal tiruan kat sini


    --------------------------------------------
    avatar
    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 27
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by PuteriNurFarah on Sat Aug 01, 2009 11:59 pm

    maleh nak beli pc ver mesti grafik ayam punye..
    avatar
    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by zer0Nehza on Sun Aug 02, 2009 7:34 am

    jadi preorder PS3 version lah RM 165 only Smile


    --------------------------------------------
    avatar
    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 31
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by Batista on Fri Aug 07, 2009 3:18 am

    lol pc next gen...mcm console gak ker??
    avatar
    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by zer0Nehza on Sat Aug 08, 2009 11:18 pm

    Kelainan FIFA 10 pc version - (janji ni leh caya lagi ke )

    Game Play Innovation
    This year we really wanted to change the way you played FIFA 10 PC. In order to do this we had to change the way you play and control the game and also change the way the AI plays against you. Looking at our Gameplay engine with this in mind gave us our 5 gameplay innovations that are unique to FIFA 10.

    First off all, we’re pleased to announce the inclusion of 360⁰ Dribbling and 360⁰ defensive Movement for FIFA 10 PC.

    Our complete list of gameplay innovations are:
    1. 360⁰ dribbling
    2. 360⁰ defensive movement
    3. AI Team Styles
    4. Custom Team Styles
    5. Scout Report

    sos kicap masin
    http://forums.electronicarts.co.uk/fifa-10-pc/769677-fifa-10-gameplay-innovations-blog.html


    --------------------------------------------
    avatar
    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 61
    Registration date : 27/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by Setsuna F. Seiei on Mon Aug 10, 2009 11:32 pm

    hmm no high expectation here .. obviously akan jadi inferior banding ngan console counterpart ...damn at least fix la crowd punya animation ,chant dah ok ,movement bagi lagi fluid lagi , keeper yang tak mabuk
    avatar
    Han_Hin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 338
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Main Golf,Bola Tanpa Bola,Main Mata.
    Registration date : 26/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by Han_Hin on Tue Aug 11, 2009 11:06 pm

    ea sport slalu bagi "ayat" bes tuk puji fifa tpi hampeh cam dier ckap 2009nyer biasa je yg betul2 juar.
    avatar
    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 30
    Registration date : 12/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by daimon on Wed Aug 12, 2009 2:27 am

    for next gen gaming experience, please buy console version

    source : based on someone experience
    avatar
    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by zer0Nehza on Fri Sep 11, 2009 10:31 pm

    Demo Untuk PC

    Code:
    http://static.cdn.ea.com/fifa/u/f/fifa10_pc_demo_ec.exe

    review ringkas dari aku :

    - mengecewakan, recycle dari fifa09
    - 360 movement / dribbling macam katun
    - no next gen

    improve :

    - visual, linesman dah tak bisu tangan, dah gerak bendera sebetulnya
    - crowd makin cun skit (skit je)
    - tatau nape contrast padang dia tinggi sangat..


    --------------------------------------------
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 31
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak_sopan on Mon Sep 14, 2009 12:06 am

    seperti yg aku bayangkan..fifa for pc memang hampeh..hahahha..kalo nak best pakai konsole..memang sure best..fifa 09 sedap jer aku main...yg demo utk fifa 10 kat xbox pon lebih kurang fifa 09..tapi movement real..aku ader tengok kat utube gamba utk pc..peh..hampeh..aku tak tau la naper ea nie tanak kasik aper yg ader kat konsole same cam kat pc..nampak nyer utk pc pes la jawapan nyer..
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Mon Sep 14, 2009 7:34 am

    maybe PC tak ramai beli ori..compare to console..hmmmm


    --------------------------------------------

    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by ArchNide on Mon Sep 14, 2009 8:58 am

    ahaksz28 wrote:maybe PC tak ramai beli ori..compare to console..hmmmm
    salah statement tu.. tak semestinya gamer console pon beli ori. especially x360.. hehe
    yang beli ori adalah gamer console ps3 sahaja (sbb ps3 tak ujud game jack_speror)
    avatar
    karkun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 04/03/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by karkun on Mon Sep 14, 2009 1:13 pm

    ArchNide wrote:
    ahaksz28 wrote:maybe PC tak ramai beli ori..compare to console..hmmmm
    salah statement tu.. tak semestinya gamer console pon beli ori. especially x360.. hehe
    yang beli ori adalah gamer console ps3 sahaja (sbb ps3 tak ujud game jack_speror)



    betul3....... d sokong penuh
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 31
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak_sopan on Mon Sep 14, 2009 9:07 pm

    ArchNide wrote:
    ahaksz28 wrote:maybe PC tak ramai beli ori..compare to console..hmmmm
    salah statement tu.. tak semestinya gamer console pon beli ori. especially x360.. hehe
    yang beli ori adalah gamer console ps3 sahaja (sbb ps3 tak ujud game jack_speror)
    aku pon sokong..macam aku nie penggune xbox ngan pc..yg aku prasan cumer ps3 jer org li ori..kalo xbox jangan harap la..hahahhaa..
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 38
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by wanjihan on Sat Sep 19, 2009 12:29 am

    haha mesti korang terkejut tengok fifa 10
    memang graphic sama dengan fifa 09
    rumput dia terang menerang
    360 dribling cam tak jadi
    baju untucked takder
    animation memang sama cuma bila score goal player bersorak
    referee muncul bila tukar player

    ni dalam DEMO aaaa tak tau pulak dengan fifa 10 full nanti

    ni dia video
    https://www.youtube.com/watch?v=I5khW1VweK4
    avatar
    kubung
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Location : Hulu Kelang
    Job/hobbies : Ngadap depan PC
    Registration date : 18/03/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by kubung on Sun Sep 27, 2009 8:55 pm

    aku dah beli dan main dah ...seperti yang ku jangka kan memang hampes sekali fifa 2010 ni, boleh le aku ucapkan selamat tinggal fifa 2010, tgh tunggu PES2010 le jawabnye, graphic dia , gameplay dia sama je mcm Fifa 09, aku nak main pun x de selera. sekali tgk mcm sama je heheheheh...baik aku layan PES graphic dia cun nak main pun berselera.... Very Happy
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by kae on Sun Sep 27, 2009 11:16 pm

    sememangnya PES lagi best..
    klo ko tanya orang barat.. mereka lebih suka PES drpd Fifa

    ko search la kat google dan buat perbandingan..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by memito on Mon Sep 28, 2009 12:30 am

    wakaka...jd mcm aku dulu masa beli FIFA09...sblm tu asyik lyn 08 ...tp masa tu jugak aku skit2 bejinak dgn PES...aku beli dan sampai sj di rumah terus install 09 ...tgk2 grafik mcm 08 sebejik..x de perubahan ketara..hampeh punya EA...aku main x sampai 5 minit terus quit..lps tu la aku mula aktif main PEs..sampai skrg aku lyn PES sj...grafik mmg adaperubahan dr PES2008 kpd 2009...cantik gila...game pun smooth klu nak bndg FIFA...game dah kuar skrg kan? tp aku mmg x de rasa nak gi beli FIFA sbb dah tau FIFA tu mcmna..PES aku sanggup beli yg 2disc utk dptkan full edition Very Happy
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 31
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak_sopan on Mon Sep 28, 2009 9:37 am

    ea nie pelik..kalo kat console fifa nie top giler..game play cun habis..pes pon kalah..tapi pg kat pc cam hampeh..sakit hati aku..kompom kalah lagik fifa taun nie(for pc)..tapi console tetap aku pilih fifa..hehehehe..kalo pc nie fifa memang hampeh..hahaha

    Sponsored content

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:54 pm