Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    FIFA 2010 (PC)

    Share
    avatar
    kubung
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Location : Hulu Kelang
    Job/hobbies : Ngadap depan PC
    Registration date : 18/03/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by kubung on Mon Sep 28, 2009 12:00 pm

    Very Happy kalau korang nak beli juga fifa fikir-fikirkan lah, sebelum menyesal tak sudah ,heheheh, aku pun dah jatuh cinta kat PES ....heheheh fifa mcm hampesss...
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by kae on Mon Sep 28, 2009 3:35 pm

    walau apa pun dalam PS2/PS3 aku tetap pilih FIFA
    PES utk kat PC je


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 31
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak_sopan on Tue Sep 29, 2009 12:48 am

    kae wrote:walau apa pun dalam PS2/PS3 aku tetap pilih FIFA
    PES utk kat PC je
    aku sokong..tapi bab ps2 tu aku tak sokong..hehehehe..
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by kae on Tue Sep 29, 2009 1:09 am

    budak_sopan wrote:
    kae wrote:walau apa pun dalam PS2/PS3 aku tetap pilih FIFA
    PES utk kat PC je
    aku sokong..tapi bab ps2 tu aku tak sokong..hehehehe..


    lol.. apsal xsokong plak..?


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by zer0Nehza on Tue Sep 29, 2009 7:20 am

    budak_sopan wrote:ea nie pelik..kalo kat console fifa nie top giler..game play cun habis..pes pon kalah..tapi pg kat pc cam hampeh..sakit hati aku..kompom kalah lagik fifa taun nie(for pc)..tapi console tetap aku pilih fifa..hehehehe..kalo pc nie fifa memang hampeh..hahaha

    saya tak rasa pelik langsung...

    FIFA pc ngn FIFA konsol adalah developer yang berlainan...

    reason why kenapa FIFA PC tak akan maju adalah sebab PC DEVELOPER dah malas.. bukan malas dalam diri ke apa.. tapi malas sebab piracy..
    EA dah cut beberapa games sport yang tak akan keluar kt PC.. dah banyak dah.. contohnya macam PGA Tour..

    So developer konsol ni lebih aktif lagi2 sebagaimana game konsol PS3 adalah anti piracy dan sememangnya tak boleh di piratekan.
    DEVELOPER KONSOL rajin kerana diorang develope games dapat sambutan bukannya dapat penangan piracy Smile

    bersyukur lah fifa ni masih keluar kt pc walaupon jelas recycle engine, graphic cuma tweak itu ini sahaja... kalau tak dah lama EA Sports nk terminate game2 sukan masuk platform pc sejak 2 tahun lepas.


    --------------------------------------------
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 31
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak_sopan on Tue Sep 29, 2009 8:40 pm

    ye tak yer gak..developer lelain..tapi paper pon harap ea pk2 balik la..tolong laa hidupkan balik fifa..heheheh
    avatar
    killzone
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 26
    Age : 30
    Registration date : 14/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by killzone on Tue Sep 29, 2009 9:34 pm

    aku pon dh men fifa10 ni..keseluruhan hmpeh!!
    -grphic impove skit je xbnyk bza pon
    -contrast trg nk mmpus..skit plak mata aku
    -camera tele/action dkt sgt xbleh nk zoom out hbis cam fifa09
    -gameplay lbih krg je cam lps2
    -nk shoot kna max hold bru bola bleh blah(xtau la klo pc aku poblem kot)

    satu je yg best skit lvel lagendary lbih mncabar dri fifa lps2
    mla2 aku rsa sng gile lagend ni..tp bila play mnager mode lma2 AI mkin susah plak..

    rating 2/10
    avatar
    Setsuna F. Seiei
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 210
    Age : 61
    Registration date : 27/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by Setsuna F. Seiei on Wed Sep 30, 2009 9:56 pm

    killzone wrote:aku pon dh men fifa10 ni..keseluruhan hmpeh!!
    -grphic impove skit je xbnyk bza pon
    -contrast trg nk mmpus..skit plak mata aku
    -camera tele/action dkt sgt xbleh nk zoom out hbis cam fifa09
    -gameplay lbih krg je cam lps2
    -nk shoot kna max hold bru bola bleh blah(xtau la klo pc aku poblem kot)

    satu je yg best skit lvel lagendary lbih mncabar dri fifa lps2
    mla2 aku rsa sng gile lagend ni..tp bila play mnager mode lma2 AI mkin susah plak..

    rating 2/10
    2/10 bang? haha kalau aku jadi developer tu dah lama aku pencen wakaka.. tapi realitinya
    ea ni capitalist tak guna ... tak ambil kira pendapat majority pengunna asyik nak bolot rights team kits
    kan dah kena balik. Setiap tahun asyik menda yang sama except baju la haha and rooster update.
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 31
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak_sopan on Thu Oct 01, 2009 9:17 am

    pencen eh??bukan pencen..pecat jer..tendang die jauh2 dari dunie game..hahahahaha..fifa ~dipadam~!! Razz

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak baik on Fri Oct 02, 2009 7:52 pm

    ble agk2 kua pes2010??????????
    avatar
    fadi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 30
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Main game ngan layan forum
    Registration date : 18/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by fadi on Sat Oct 03, 2009 7:43 pm

    Nampaknya lain pes lg la season nie.... Rolling Eyes
    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 28
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by NazCYPHER32 on Sat Oct 03, 2009 11:58 pm

    1 benda je yg aku msih xpuas hati ngn easport fifa nih..AI die mmg..toootttt...lain2 sume 1st class..AI jer tggl...ade sape2 main fifa99 lg x?..syok oo..jumpe balik cd lame..hehe
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 31
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak_sopan on Mon Oct 05, 2009 4:33 pm

    NazCYPHER32 wrote:1 benda je yg aku msih xpuas hati ngn easport fifa nih..AI die mmg..toootttt...lain2 sume 1st class..AI jer tggl...ade sape2 main fifa99 lg x?..syok oo..jumpe balik cd lame..hehe
    peh..oldskol giler..hahaha
    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 28
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by NazCYPHER32 on Mon Oct 05, 2009 9:09 pm

    budak_sopan wrote:
    NazCYPHER32 wrote:1 benda je yg aku msih xpuas hati ngn easport fifa nih..AI die mmg..toootttt...lain2 sume 1st class..AI jer tggl...ade sape2 main fifa99 lg x?..syok oo..jumpe balik cd lame..hehe
    peh..oldskol giler..hahaha

    oldskool newskool..janji aku main world classnye dificulty.. Very Happy

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak baik on Tue Oct 06, 2009 9:45 pm

    aku nk bli fifa2010 pun mkir byk kali...
    last2 x bli gk cz tgu pes2010..haha
    avatar
    budak_sopan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 425
    Age : 31
    Location : Bee Pee
    Job/hobbies : Games
    Registration date : 19/04/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak_sopan on Tue Oct 06, 2009 11:50 pm

    aku cadangkan tak payah beli la kalo utk pc nie..rugi jer..baik amik pes..
    avatar
    kubung
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Location : Hulu Kelang
    Job/hobbies : Ngadap depan PC
    Registration date : 18/03/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by kubung on Wed Oct 07, 2009 12:18 pm

    betul tu tak payah beli la kang nyesal ...aku install game ni kejap je bila tgk game ni mcm hampess terus aku unistall balik ..tunggu PES la baru dapat kepuasan heheheh

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak baik on Thu Oct 08, 2009 9:57 am

    ble la nk kua pes ni.. nk hilang bosan aku install blik pes2009.. bes woo main become lagend...
    avatar
    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by memito on Thu Oct 08, 2009 11:11 pm

    bila PES2010 kuar ye? mmg aku x sbr ni..game yg paling aku minat habis adalah soccer ...game jenis lain aku kurang skit kecuali DOTA Very Happy

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by capoi on Fri Oct 09, 2009 7:28 pm

    salam...

    saya pun dah try main Fifa 10 ni. Mmg mendukacitakan. Fifa 09 lagi cantik. Padang dia nampak macam lantai aja. walaupun reso n graphic setting dah set yg paling tinggi..masih x secantik Fifa 09. Skrg nak tggu PES plakla.

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak baik on Sat Oct 10, 2009 10:01 am

    jom boikot fifa10..huhu
    plk aku bila aku p kedai tye fifa10 sume da abes..
    sje tye tokey kedai tu kalu de mcm aku nak bli...
    hahahahahaha
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by kae on Sat Oct 10, 2009 1:42 pm

    fifa 2010 original ke..??
    klo yg pirated habis.. aku xkisah la..

    ni PES 2010. jom beli yg original.. hapuskan cetak rompak


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    Nasi-Lemak
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 17
    Age : 25
    Location : Klateee
    Job/hobbies : Bola Sepak
    Registration date : 10/10/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by Nasi-Lemak on Sat Oct 10, 2009 8:57 pm

    dulik hapa cetak rompak ke ori janji bley main....no kewangan aku..

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by budak baik on Sat Oct 10, 2009 9:29 pm

    Nasi-Lemak wrote:dulik hapa cetak rompak ke ori janji bley main....no kewangan aku..

    tahu xpe jnji ley main kepuasan tu yang penting...
    hehe
    brapa harga pes2010 original?
    bila nk kua ni aku smpai termimpi2 ni...
    heehe

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by capoi on Sun Oct 11, 2009 12:41 am

    Bye2 Fifa 10. Aku dah pun uninstall game ni. Fifa 09 masih survive dalam pc aku. Tgk review PES 2010 macam gempak.

    Sponsored content

    Re: FIFA 2010 (PC)

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:53 pm