Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    fan power supply x berfungsi,tapi system boleh running

    Share

    azir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 28
    Registration date : 24/05/2009

    fan power supply x berfungsi,tapi system boleh running

    Post by azir on Wed Sep 02, 2009 10:06 am

    salam sejahtera,aku ade masalah sikit

    aku ade power supply MIMOS,

    fan power supply tidak berfungsi @ kadang2 berfungsi tetapi windws boleh running.

    aku try power supply lain bagi memstikan bukan masalah cable/elektrik,ok je.....

    adekah leh pakai power supply nie sementare@ brp lame boleh bertahan????
    avatar
    TJ-Ariff
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 473
    Age : 98
    Location : D'Royal City Of Silver
    Job/hobbies : IT / membaca / Santai
    Registration date : 17/02/2009

    Re: fan power supply x berfungsi,tapi system boleh running

    Post by TJ-Ariff on Wed Sep 02, 2009 10:38 am

    Fan PSU boleh ditukar.


    --------------------------------------------

    I'm A Big Big Man, In A Big Big World, It's Not A Big Big Thing, If You Leave Me.
    When GOD Opened the window of mercy,HE asked me; What is your wish for to day?, I said; Allah, Please take care of that person who is reading this message.
    avatar
    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 35
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: fan power supply x berfungsi,tapi system boleh running

    Post by test0123 on Wed Sep 02, 2009 1:10 pm

    yer. tukar jer fan tu..bleh guna tapi bahaya jgk sbb cepat panas..
    overheat nanti leh burn Basketball

    azir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 28
    Registration date : 24/05/2009

    Re: fan power supply x berfungsi,tapi system boleh running

    Post by azir on Wed Feb 03, 2010 10:17 am

    lagi 1 kipas power suppy x pusing,tapi kiaps kat prosesor gerak,skrin gelap

    power supply rosak kan?
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 33
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: fan power supply x berfungsi,tapi system boleh running

    Post by Hiruka on Wed Feb 03, 2010 2:26 pm

    Assalamualaikum,

    To be safe, bek tukar je PSU tuh..Maybe ade komponen yg dh burn..Sblum heavy leakage pada system bek hati².. Twisted Evil
    avatar
    ZZT
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 114
    Location : MELAKA
    Job/hobbies : Banking/PC
    Registration date : 31/05/2009

    Re: fan power supply x berfungsi,tapi system boleh running

    Post by ZZT on Wed Feb 03, 2010 3:20 pm

    tukar psu baru, senang tak payah pening kepala

    Sponsored content

    Re: fan power supply x berfungsi,tapi system boleh running

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:53 pm