Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Share

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by capoi on Wed Oct 28, 2009 6:22 pm

    bro ahaksz28 & psychaoez main guna keybod or gamepad? bro psychaoez main profesional atau top player siap score 5 gol tu? Lg 1, apa cara terbaik untuk rampas bola dari team lawan? Stakat ni cuma tekan press n teammate press jer tu pun melilau nak dapat bola. Tp bila dah set ke regular level takla melilau sgt.
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Wed Oct 28, 2009 7:21 pm

    hehe aku main pakai gamepad..memang kena training..respon dia agak lambat PES kali ni..tu yang aku perasan la..
    so kena pandai timing..nak shoot dari luar kotak penalti pun kena pandai..kalau tak memanjang kena blok dengan defender dia..
    cara AI approach attack dengan defend memang beze kali ni..aku suka..even though pergerakan dia tak smooth..macam kartun pun ada time tu..


    --------------------------------------------

    avatar
    psychaoez
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 52
    Registration date : 28/09/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by psychaoez on Wed Oct 28, 2009 7:49 pm

    capoi wrote:bro ahaksz28 & psychaoez main guna keybod or gamepad? bro psychaoez main profesional atau top player siap score 5 gol tu? Lg 1, apa cara terbaik untuk rampas bola dari team lawan? Stakat ni cuma tekan press n teammate press jer tu pun melilau nak dapat bola. Tp bila dah set ke regular level takla melilau sgt.

    aq pakai gamepad gak..huhu men top player..care aq nk rmpas bola sng je..ko tkan sprint ngn pass serentak..automatik de keja bola tu..tp kne pandai control manual,kdg2 terlajak bile ai dumy kite Laughing

    lg 1 aq ske pes2010 ni sbb ade option 'tactics'..gempak giler.
    nih lg 1,bile kite da leading,team moral lawan akn brkurang(kalu korg prasan)..so lg sng nk cari jln utk score.. Cool
    avatar
    audecosta
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 72
    Age : 33
    Location : Delle Alpi
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by audecosta on Wed Oct 28, 2009 8:10 pm

    ref pes 2010 ni tak fair la.. kalu kita tackle ja msti kena card.. kalu AI tackle smpai injured pon tak kena apa2..
    tension2!! Mad
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Wed Oct 28, 2009 8:31 pm

    audecosta wrote:ref pes 2010 ni tak fair la.. kalu kita tackle ja msti kena card.. kalu AI tackle smpai injured pon tak kena apa2..
    tension2!! Mad

    saya sangat setuju..hoho..ref dalam ni memang macam berat sebelah..tackle kasar AI buat lepas saja..kita tackle sikit dah bagi kad..pada hal memang dapat bola..
    avatar
    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by memito on Wed Oct 28, 2009 11:57 pm

    lg best klu tekel dr belakang,,100% kad merah...wakaka...aku suka wat mcm ni klu rasa mmg sah2 nak kalah Razz

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by capoi on Thu Oct 29, 2009 9:45 pm

    Saya nak kepastian antara profesional dan top player...mana lagi susah. Saya tanya ni sebab saya mula2 cuba profesional. Team AI punya possession tahap melampau. Pernah menang sekali saja men profesional ni. Saya tukar try Top player..nampak perbezaan dan rasanya tak sepayah profesional. Boleh la jugak menang dan rampas bola dengan jayanya. Bro Otai2 sini tryla men profesional? Just nak confirm betol or tak. Atau saya sorang jer yg rasa camtu.

    Lagi 1, cara2 nak sepak penalti pun payahla...masa turn jadi keeper...keeper langsung x dive. Sepak penalti tersasar punyala jauh.
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Thu Oct 29, 2009 10:44 pm

    time penalti tu kena tekan time player yang sepak penalti tu run up..kalau tekan awal dia gerak2 kan..


    --------------------------------------------

    avatar
    karkun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by karkun on Fri Oct 30, 2009 3:10 pm

    amd turion X2 dual-core 2.0
    nvidia 9100 g
    3 gb ram
    rase2 blh lpas x pes10 ni? sbb aku dah bli fifa10 xleh main abih cara dah buat
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by Aku Tak Sengal on Fri Oct 30, 2009 5:23 pm

    more screentembak plis?? nak usha nih.. rabbit

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by budak baik on Fri Oct 30, 2009 5:30 pm

    dh kua ea pes2010?
    avatar
    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 91
    Location : Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies : Merapu
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by darkpink on Fri Oct 30, 2009 6:01 pm

    sys requirements die ape??
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Fri Oct 30, 2009 6:13 pm

    Minimum System Requirements :
    Windows XP SP3, Vista SP1
    Intel Pentium IV 2.4GHz
    1GB RAM
    8GB HD free space
    4x DVD-ROM Drive
    Graphic Card compatible with DirectX 9.0c, 128MB Pixel Shader 2.0 (targeta gráfica NVIDIA GeForce FX o AMD/ATI Radeon 9700)
    Sound Card compatible with DirectX 9.0c
    DirectX 9.0c o higher

    Recommended System Requirements:
    Windows XP SP3, Vista SP1
    Intel Core2 Duo 2.0GHz
    2GB RAM
    8GB HD free space
    8x DVD-ROM Drive
    Graphic Card compatible with DirectX 9.0c, 256MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 o AMD/ATI Radeon HD2400 o higher)
    Sound Card compatible with DirectX 9.0c
    DirectX 9.0c o higher
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Fri Oct 30, 2009 6:20 pm

    karkun wrote:amd turion X2 dual-core 2.0
    nvidia 9100 g
    3 gb ram
    rase2 blh lpas x pes10 ni? sbb aku dah bli fifa10 xleh main abih cara dah buat

    aku rasa tak boleh..kalau boleh pun memang lagging sangat2..
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Sat Oct 31, 2009 7:40 pm

    capoi wrote:Saya nak kepastian antara profesional dan top player...mana lagi susah. Saya tanya ni sebab saya mula2 cuba profesional. Team AI punya possession tahap melampau. Pernah menang sekali saja men profesional ni. Saya tukar try Top player..nampak perbezaan dan rasanya tak sepayah profesional. Boleh la jugak menang dan rampas bola dengan jayanya. Bro Otai2 sini tryla men profesional? Just nak confirm betol or tak. Atau saya sorang jer yg rasa camtu.

    Lagi 1, cara2 nak sepak penalti pun payahla...masa turn jadi keeper...keeper langsung x dive. Sepak penalti tersasar punyala jauh.

    honestly aku cakap lepas aku main professional dengan top player macam tiada beze pun..sama saja..but maybe agak senang sikit nak dribble through defense..yang lain boleh la try..komen kemudian..

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by capoi on Sun Nov 01, 2009 8:46 am

    Untuk PES 2010 ni, ada tak web or blog yang bagi tips untuk buat skill. Dah cuba search google..tapi macam belum ada ja. Masa drible tu ada cara tak nak elakkan bola dari senang dirampas opponent. Kalau kita drible..slalunya ada 2-3 org yang akan datang press.
    avatar
    psychaoez
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 52
    Registration date : 28/09/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by psychaoez on Sun Nov 01, 2009 11:59 am

    huhu tryla men2 ngn smue arrow tuh..konpem jd nye la skill..360 ke,kiri kanan ke.
    lg 1 tip,bile tgh bawak bola,katekn nk elak defender dr dpan,tekan serentak 'R1 or R2+arah mane ko nk pg'.
    lg1,bile nk lob bola ats,try tekan cepat2 butng lob tu 2 kali..aq rse lg sharp hantaran tu nnt.berkesan bile nk cross bola dr tpi corner ke tengh kotak penalti..huhu try2.
    ni sme dr ape y aq pnah wtla. Very Happy
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Sun Nov 01, 2009 1:28 pm

    boleh try search di YouTube guna keyword 'PES2010 Trick Tutorial'..

    ni salah 1 yang clear video dia..https://www.youtube.com/watch?v=oPp_L0e5MF4

    capoi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 128
    Registration date : 09/03/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by capoi on Sun Nov 01, 2009 6:09 pm

    Ok..thanks bro ahaksz & psychaoez...Operasi amali akan bermula.

    MADReaLJL
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 112
    Registration date : 03/04/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by MADReaLJL on Mon Nov 02, 2009 11:37 pm

    aku x syok ngan game ni satu la.. men semi assisted susah nak tukar player yang kita nak.. pes2009 ok je.. benda ni walopon split second je tapi tetap efek gak pasal lawan bukannya nak tunggu kita select player yang betul dulu.. tau2 da depan gol Laughing

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 33
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by budak baik on Tue Nov 03, 2009 7:45 pm

    download patch pes kt http://pes2008editing.blogspot.com
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by ahaksz28 on Tue Nov 03, 2009 8:48 pm

    tadi first time dalam sejarah PES2010 ni aku skor dari corner kick.. Razz Razz payah amat bagi aku kali ni..tak macam PES before ni..


    --------------------------------------------

    avatar
    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by memito on Sun Nov 08, 2009 10:11 pm

    aku baru beli kelmarin...grafik tip top la...gameplay pun masyuk...10/10 la aku bg...yahoo..cuma kena update patch la baru terasa best
    avatar
    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 91
    Location : Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies : Merapu
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by darkpink on Sun Nov 08, 2009 10:22 pm

    kalo men top player aku menang 1-0 je..die punye defend memang tip top.3 orang sekali gus kepung
    avatar
    psychaoez
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 52
    Registration date : 28/09/2009

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by psychaoez on Sun Nov 08, 2009 10:25 pm

    aq try men eufa league..tym qualification tu sng je nk score men top player...tang smpi kalah mati,sme team jd kuat2..wuuuuu first stage je da kne kick..haha

    Sponsored content

    Re: Pro Evolution Soccer 2010 (PC)

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:55 pm