Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


  Hilangkan habuk dan bau busuk dalam kereta anda dengan Nanoblok pad

  Share

  aremaf
  Ahli Baharu
  Ahli Baharu

  Number of posts : 6
  Registration date : 12/03/2009

  Hilangkan habuk dan bau busuk dalam kereta anda dengan Nanoblok pad

  Post by aremaf on Sat Oct 10, 2009 1:45 am


  RM 35 /pcs
  Kos Pos :- RM 2

  UNTUK TEMPAHAN, SILA KLIK:
  http://geraion9.blogspot.com/2009/07/cara-tempahan-dan-bayaran-2.html


  Apa itu Nanoblok?

  NanoBlok berfungsi dengan memerangkap dan dekompos bacteria serta bau-bau yang tidak menyenangkan (eg. Bau rokok). Hanya letakkan NanoBlok yang di tempat terdedah pada cahaya matahari dan ianya akan berfungsi sepenuhnya. Dashboard hadapan atau belakang adalah tempat yg ideal untuk menempatkan NanoBlok. Antara fungsi-fungsi NanoBlok ialah:

  - Menyegarkan ruang penumpang
  - Perlindungan anti bacteria
  - Telah diujisahkan oleh SIRIM; teknologi sama yang digunakan oleh LG dan Toshiba
  - Didatangkan dengan sifat melekat secara sendiri untuk kegunaan segera

  Bagaimana Nanoblok berfungsi?
  Dengan menggabungkan Nanotechnology dan Photo Catalytic teknologi, pad Nanoblok akan menghasilkan tenaga yang reaktif untuk membunuh/dekompos bacteria, virus serta pencemaran biologi dan juga bau hapak. Dengan bantuan cahaya UV / cahaya semulajadi juga, proses dekomposisi akan bertindak dengan lebih cepat lantas bau yang tidak menyenangkan yang melekat di permukaan pad akan diuraikan kepada Karbon Dioksida serta kepada unsur yang tidak berbahaya.

  Kelebihan

  Menghapuskan toksid (gas yang terhasil drpd bahan vinyl atau plastic yg terdapat dlm kereta anda) daripada kereta-kereta baru yang mana toksid ini boleh berada dalam kereta anda sehingga ke 3 tahun. Gas toksid seperti benzene adalah antara gas pembunuh yang boleh merebak ke bahagian mata anda, melemahkan fungsi pernafasan dan yang paling buruk boleh menyebabkan kanser paru-paru untuk jangka masa panjang. Kajian menunjukkan rakyat Malaysia menghabiskan masa 3 hingga 4 jam di dalam kereta.  Bagaimana Nanoblok membantu anda?
  Nanoblok membantu untuk menghapuskan bacteria yang menyentuh permukaannya lalu bertindak dengan menghapuskan sebilangan bau yang tidak menyenangkan yang ada dalam kereta anda, bau rokok, makanan, bau penghawa dingin, karpet lembap serta lain-lain bau yang mudah dihapuskan.

  Menjimatkan kos

  Dengan NanoBlok, anda dapat menjimatkan wang anda yang digunakan untuk membeli wangian kereta. Secara purata, wangian kereta harus ditukar/ditambah setiap bulan dan ini akan menyebabkan anda membelanjakan wang hingga ke ratusan ringgit setahun. Tetapi dengan Nanoblok, ianya lebih efektif kerana setiap pad Nanoblok boleh bertahan sehingga 2 tahun.

  Kawasan liputan

  Sekeping pad Nanoblok berfungsi dengan baik hamper kesemua kereta standard. Hanya letakkan Nanoblok di bahagian hadapan kereta anda dan juga di bahagian belakang jika kereta anda besar sebagai tambahan untuk lebih berkesan.


  FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ)


  saya mempunyai kereta baru, bolehkan saya guna Nanoblok?
  Semestinya! Nanoblok sesuai untuk kereta baru mahupun lama. Nanoblok akan membantu anda menghindarkan toksik berbahaya serta gas yang terhasil daripada bahan plastic dan vinyl di dalam kereta baru anda.


  Saya mahu menggunakan pewangi kereta tetapi juga mahu menggunakan Nanoblok pada masa yang sama. Adakah wangian ini akan disedut oleh NanoBlok?

  Ya, anda masih menggunakan wangian kereta jika itu yang anda mahu. Di bawah keadaan optimum, Nanoblok akan menyedut sebahagian wangian anda tetapi ia akan diaktifkan semasa waktu malam. Oleh itu, wangian anda akan berfungsi pada waktu malam dan pada waktu pagi, anda akan masih dapat menghidu wangian anda hasil yang dikeluarkan pada waktu malam.

  Kenapa Nanoblok saya kelihatan seperti tidak berfungsi?
  Kali pertama penggunaanya, ramai pengguna terlupa bahawa Nanoblok berfungsi dengan kehadiran Photo Catalytic yang mana ia sebenarnya memerlukan sinaran UV atau cahaya semulajadi untuk berfungsi. Hanya biarkan kereta anda dibawah pancaran matahari dan biarkan Nanoblok bekerja keras untuk membersihkan kereta anda dari bau yang tidak menyenangkan.

  Bagaimana untuk mencuci Nanoblok?

  Anda hanya perlu vacuum habuk-habuk yang terlekat pada Nanoblok ataupun hanya dengan menggunakan kain lembap untuk mengelapnya.


  Berapa lama Nanoblok boleh bertahan?


  Seperti bahan-bahan yang lain, Nanoblok juga akan pudar warnanya apabila dibiarkan dibawah sinaran matahari. Kami mencadangkan anda menukar Nanoblok pada setiap 2 tahun. Jika permukaannya tidak terjejas, Nanoblok akan bertahan lebih lama.

  UNTUK TEMPAHAN, SILA KLIK:
  http://geraion9.blogspot.com/2009/07/cara-tempahan-dan-bayaran-2.html  aremaf
  Ahli Baharu
  Ahli Baharu

  Number of posts : 6
  Registration date : 12/03/2009

  Re: Hilangkan habuk dan bau busuk dalam kereta anda dengan Nanoblok pad

  Post by aremaf on Mon Oct 12, 2009 10:35 pm

  bump for today..
  tempah sekarang!

  aremaf
  Ahli Baharu
  Ahli Baharu

  Number of posts : 6
  Registration date : 12/03/2009

  Re: Hilangkan habuk dan bau busuk dalam kereta anda dengan Nanoblok pad

  Post by aremaf on Sat Oct 17, 2009 4:06 pm

  klik sini untuk tempahan:
  http://geraion9.blogspot.com/2009/07/cara-tempahan-dan-bayaran-2.html

  Sponsored content

  Re: Hilangkan habuk dan bau busuk dalam kereta anda dengan Nanoblok pad

  Post by Sponsored content


   Current date/time is Fri Jul 20, 2018 3:05 pm