Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    tindakan selepas membeli monitor lcd

    Share
    avatar
    abyyad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/05/2009

    tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by abyyad on Fri Oct 30, 2009 8:37 pm

    assalamualaikum.............

    tadi aku ada beli satu monitor lcd....jenama samsung......dapat waranty 3tahun.....1tahun kedai lg 2 tahun samsung(kata peniaga 2 la)...masa pasang td aku terlihat satu kertas.....dalam 2 kena isi butir peribadi kita......

    soalan pertama: perlu ka isi borang 2?
    yang kedua :kalo ada kerosakan setelah tmat tempoh warranty kedai....adakah kita perlu uruskan semua proses penghantaran ke center SAMSUNG Atau kedai 2 yang buat semuanya

    انا طالب جديد
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 32
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by khairul anwar on Fri Oct 30, 2009 8:57 pm

    1. ikut suke ang la kalo nak isi ke tak.. seelok2 nyer isi la, mane taw ade free gift (kot)
    2. boleh hantar ke kedai or terus ke pusat servis SAMSENG,. biase nye selepas warranty kedai dia akan charge delivery, so kalau dekat baik hantar sendiri.. (resit jangan bagi ilang sudah, kadang2 walaupun ade sticker kat belakang tue, shop demand nak resit gak (kadang2 yer)

    tindakan selanjut nyer (simple2 jer)

    buat wallpaper warna putih atau hitam sahaja lepas view fullscreen.. perhatikan, ade tak bintik2 hitam or putih..
    buat test gi website nie dan test image dan contrast
    avatar
    nidzamputra
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 434
    Location : Kulim > Kuala Ketil > Sungai Petani
    Registration date : 12/10/2009

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by nidzamputra on Fri Oct 30, 2009 9:18 pm

    aku penah anto RMA untuk LCD 2233SW 3 bulan lepas..resit tidak diperlukan..cuma pastikan serial no ti ada kat LCD tu..kat situ diaorg leh track kita punya warranty...

    RMA LCD samsung ni paling cepat aku dapat...tgh hari koi 1pth hanto..koi 5 dah siap..cicak masuk dalam LCD...huhuhuhuh

    sleyer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 117
    Registration date : 21/04/2009

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by sleyer on Sat Oct 31, 2009 1:17 am

    betul tu ... samsung ni bagus dari segi waranty dia 3thn dan klu hantar pi service center 3 hary atau 5 hary dah siap ..
    avatar
    abyyad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/05/2009

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by abyyad on Sat Oct 31, 2009 8:33 am

    ok jg 2 kedai 2 xkisah pasai resit....cam tempat yang aku beli ni dia pesan awal 2 dh.....no resit no warranty.....
    avatar
    nidzamputra
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 434
    Location : Kulim > Kuala Ketil > Sungai Petani
    Registration date : 12/10/2009

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by nidzamputra on Sat Oct 31, 2009 9:52 am

    abyyad wrote:ok jg 2 kedai 2 xkisah pasai resit....cam tempat yang aku beli ni dia pesan awal 2 dh.....no resit no warranty.....

    bukan kedai bro..tp SAMSUNG SERVICE Center kat Penang...diaorg cuma suruh bawa LCD sajer untuk RMA...
    avatar
    abyyad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/05/2009

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by abyyad on Sat Oct 31, 2009 11:17 am

    oooo ya ka......kalo cm 2 nk kena g tgk la kt ner da samsung service center kt sabah ni...stndby siap2 hehhehhe.....terima kasih nidzamputra
    avatar
    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by rizan razer on Sat Jan 02, 2010 2:20 pm

    Cuma kena tengok warranty tu pastikan warranty Malaysia....kalau dapat dapat kad warranty Thailand jadi cerewet skit kalau nak RMA..
    avatar
    neutron
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 461
    Registration date : 08/03/2009

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by neutron on Sat Jan 09, 2010 8:55 pm

    aku nak tny skt ni.. kalau kita nak chack online warranty LCD yg kite beli blh x? mcm mn nak buat?

    Sponsored content

    Re: tindakan selepas membeli monitor lcd

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Jun 25, 2018 7:42 pm