Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Webcam : Tolong guide

    Share

    takberapapandai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 13/02/2009

    Webcam : Tolong guide

    Post by takberapapandai on Tue Dec 01, 2009 6:55 pm

    Salam,

    Saya berhajat nak beli webcam. Duit dlm RM200.

    Tolong bagi guide sikit - brand and spec.

    Tq.

    bounce
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 32
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Webcam : Tolong guide

    Post by khairul anwar on Wed Dec 02, 2009 1:00 pm

    kalo setakat nak sembang2 biase,

    webcame yang 1.3mp or 2mp da ok da..

    rm100 kebawah banyak..

    tak silap aku kelancaran live webcame ne bergantung pada tenet gak (kan?)

    takberapapandai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Webcam : Tolong guide

    Post by takberapapandai on Wed Dec 02, 2009 9:05 pm

    Tadi aku pi low yatt.

    Letih kaki di buatnye.

    Aku sambar Logitech 1.3mp webcam c500. Harga rm135.

    Nak beli yg 2mp semua atas rm200.

    Sebenar asal nak cari camera yg boleh run on LAN dan internet.

    So jumpa IP camera tapi sebab kena pasang masuk dlm LAN tak jadi beli, kalu terus sambung kat usb takpe jugak. Nak kena sedia satu node baru letih le.

    Aku beli 2 unit test kat opis. Tapi ada masalah sikit. PC aku ni sama spec hardware cuma satu run XP, satu lagi run on Vista.

    Yang kat XP ni gambar cantik tapi kat Vista teruk.

    Esok aku nak call Logitech . bounce

    Sponsored content

    Re: Webcam : Tolong guide

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Sep 25, 2018 8:03 pm