Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Share
    avatar
    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 29
    Registration date : 15/03/2009

    Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by chaer89 on Fri Dec 04, 2009 4:53 pm

    salam
    aku dah beli PSU silverstone strider ST50F evolution 500wt..
    so aku nk mtk la pndapat korang smua....
    ok ke x PSU nie...
    dari segi performance...dan lain2
    avatar
    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 35
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by tech_frix on Fri Dec 04, 2009 4:59 pm

    aku dah pakai ST56F dari 2007...
    mmg mantap...run kat OC setup aku tanpa jemu..hehe
    avatar
    nidzamputra
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 434
    Location : Kulim > Kuala Ketil > Sungai Petani
    Registration date : 12/10/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by nidzamputra on Fri Dec 04, 2009 6:25 pm

    SST PSU memang cun bro..aku pakai ST56F pakai 3 tahun mmg cun..aku tukar sebab upgrading...hahahahaha..biar mahal tp tahan lama..wakakakaka
    avatar
    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 29
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by chaer89 on Fri Dec 04, 2009 7:02 pm

    aku pkai yg modular pnya
    ok ke....

    spa lagi kat snie pkai PSU silverstone
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 33
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by khairul anwar on Fri Dec 04, 2009 8:40 pm

    LOL
    ko da beli baru mau tanyer,

    ingat ko lum beli lagi.. ehehe

    ape kate ko sendiri wat testing.. f
    ull load macam mane,ade bunyi bzz bzz tak?
    kipas dia ok tak? bising ke


    silverstone nie memang terkenal ngan kualiti dia..
    avatar
    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 29
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by chaer89 on Fri Dec 04, 2009 8:50 pm

    khairul anwar wrote:LOL
    ko da beli baru mau tanyer,

    ingat ko lum beli lagi.. ehehe

    ape kate ko sendiri wat testing.. f
    ull load macam mane,ade bunyi bzz bzz tak?
    kipas dia ok tak? bising ke


    silverstone nie memang terkenal ngan kualiti dia..

    stakat nie...x wt pe lagi.....baru pkai...je..so nk tya pndapat la

    asdasd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 71
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by asdasd on Fri Dec 04, 2009 8:57 pm

    salam,

    aku pon guna model sama tp utk rig t0rrent (3HDD @ 24/7) aku mmg takde masalah. sblm ni aku guna cap ayam selalu hang tak tentu pasal tp lepas tukar psu, stabil smpi hari ni...

    dari segi performance tu aku tak penah plak nak test tp dr segi bising & stabil mmg aku takde komplen.
    avatar
    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 29
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by chaer89 on Fri Dec 04, 2009 9:03 pm

    asdasd wrote:salam,

    aku pon guna model sama tp utk rig t0rrent (3HDD @ 24/7) aku mmg takde masalah. sblm ni aku guna cap ayam selalu hang tak tentu pasal tp lepas tukar psu, stabil smpi hari ni...

    dari segi performance tu aku tak penah plak nak test tp dr segi bising & stabil mmg aku takde komplen.

    fuyoo...24/7 bil letrik x tggi ke
    avatar
    pr3d4tor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 06/11/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by pr3d4tor on Fri Dec 04, 2009 9:45 pm

    salam,ak guna psu silverstone strider ST56F gak.dah 1.5 tahun.mmg mantap.xde masalah lansung.
    avatar
    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by rizan razer on Fri Dec 04, 2009 10:50 pm

    Baru beli baru ni wat satu rig pc utk kawan..rege RM 250

    avatar
    Han_Hin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 338
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Main Golf,Bola Tanpa Bola,Main Mata.
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by Han_Hin on Fri Dec 04, 2009 11:26 pm

    aku pun tgh cri psu.klo amd pII 910 ngan ati 5770 ok tak gune 500w psu ni?aku nak oc skit2 la jd pII920 pun ok gak.guna mobo asus M4A785TD-M EVO.
    avatar
    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by rizan razer on Sat Dec 05, 2009 12:15 am

    ok dah..asalkan jangan wat crossfire sudahlah nak kena psu 600w ke atas
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 33
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by khairul anwar on Sat Dec 05, 2009 1:06 am

    kenape tak leh crossfire lak?

    boleh jer..

    meh tengok sini click


    ade sorang kawan abang aku CFX 4850 gune psu nie..
    ok je

    Spoiler:
    tapi, tak digalakkan la,..Razz
    avatar
    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by rizan razer on Sat Dec 05, 2009 1:14 am

    Yer ker...ni amat berbaloi...harga RM 250 dan boleh buat crossfire Smile
    avatar
    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 29
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by chaer89 on Sat Dec 05, 2009 12:44 pm

    rizan razer wrote:Yer ker...ni amat berbaloi...harga RM 250 dan boleh buat crossfire Smile

    beli kt mna bro rm 250 tu...
    aku beli rm 275...
    avatar
    Han_Hin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 338
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Main Golf,Bola Tanpa Bola,Main Mata.
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by Han_Hin on Sat Dec 05, 2009 3:30 pm

    Gigabyte Superb 720 w/Active PFC bgs tak dr strider ni?rm 340
    avatar
    nidzamputra
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 434
    Location : Kulim > Kuala Ketil > Sungai Petani
    Registration date : 12/10/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by nidzamputra on Sat Dec 05, 2009 5:52 pm

    tak silap aku..Gigabyte Superb 720 tu...true power dia dalam 650watt kot...ok la untuk kalo hardware makan karan kuat...
    avatar
    Han_Hin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 338
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Main Golf,Bola Tanpa Bola,Main Mata.
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by Han_Hin on Sat Dec 05, 2009 6:09 pm

    bgs gi la dr strider ke ni?ku nak oc gak tu cri psu bgs nyer.
    avatar
    hakimiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 270
    Age : 28
    Location : The City of Danga....
    Job/hobbies : = Student IT deparment =
    Registration date : 22/06/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by hakimiz on Sun Dec 06, 2009 10:38 am

    bli biar thn lme trus.... sng tuk mse dpn.. mne tau nk upgrade GC... maybe ko nk tukar AMD chipset 8 series...
    avatar
    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by rizan razer on Sun Dec 06, 2009 12:11 pm

    chaer89 wrote:
    rizan razer wrote:Yer ker...ni amat berbaloi...harga RM 250 dan boleh buat crossfire Smile

    beli kt mna bro rm 250 tu...
    aku beli rm 275...

    Beli kat lowyat..CYCOM
    avatar
    nidzamputra
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 434
    Location : Kulim > Kuala Ketil > Sungai Petani
    Registration date : 12/10/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by nidzamputra on Sun Dec 06, 2009 12:47 pm

    kalo leh aku rekemen TX650W dari corsair..cun psu ni....

    sayyidbest
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by sayyidbest on Mon Dec 07, 2009 12:44 am

    rig saya yang baru pon orang tu kasi free upgrade silverstone modular.
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 33
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by khairul anwar on Mon Dec 07, 2009 12:57 am

    sayyidbest wrote:rig saya yang baru pon orang tu kasi free upgrade silverstone modular.

    oh adikku sayyidbest,
    next time boleh bagi komen/cadangan ke ape tu pastikan tak lari tajuk..

    ni dipanggil spam... lari sungguh komen hang ngan tajuk tue,

    sayyidbest
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by sayyidbest on Mon Dec 07, 2009 12:59 am

    khairul anwar wrote:
    sayyidbest wrote:rig saya yang baru pon orang tu kasi free upgrade silverstone modular.

    oh adikku sayyidbest,
    next time boleh bagi komen/cadangan ke ape tu pastikan tak lari tajuk..

    ni dipanggil spam... lari sungguh komen hang ngan tajuk tue,
    oo macam tu kar???.aku dicop spam.adeh2.ok.

    Modular dan non modular.apa keistimewaan nyer khairul??
    avatar
    tebuanjantan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 23/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by tebuanjantan on Mon Dec 07, 2009 12:53 pm

    tumpang jab.. xdk sapa2 sentuh ttg Gigabyte..
    kurang bagus ke cap ni? aku ingat nk ambk Gigabyte 800 Pro sbb nk pakai HD5870 + i5
    sesuai tak PSU ni??

    Sponsored content

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:53 pm