Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Share
    avatar
    AhmadFamir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 55
    Location : Kuala Berang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by AhmadFamir on Mon Dec 07, 2009 1:15 pm

    maaf kerana mencelah sikit..malas nak buka topic baru.nak tanya pasal kipas rpm pada cpu ni lebih kurang 1200rpm.saya rasa slow lah,tengok kawan kawan lain ada yang 2000 lebih rpm.mungkin akan memberi kesan kepada temperature tinggi.betul tak.adakah punca psu 450 watt atau brand kipas itu sendiri.
    avatar
    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 30
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by AhmadSyazwan on Mon Dec 07, 2009 2:29 pm

    nak tanya.
    katna boleh dapatkan psu yang x da floppy power ?
    apa jenama dia ek ?
    avatar
    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 29
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by chaer89 on Mon Dec 07, 2009 5:58 pm

    AhmadSyazwan wrote:nak tanya.
    katna boleh dapatkan psu yang x da floppy power ?
    apa jenama dia ek ?

    pkai yg modular la...seigat aku xde kabel tk flopy

    klo yg cap ayam ada la
    avatar
    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by myee on Tue Dec 08, 2009 12:14 pm

    psu skunk nih masih lagi ke ade cable tuh supply floppy? anyway silverstone PSU pun memang best gak, klu tak silap akulah come with 3 years warranty...banyak orang bagi komen baik pasal brand nih...tapi sume yang jenis 560watt ke atas...tapi saya prefer acbel, even skunk nih pun dah masuk 3 taun dah psu saya masih mantap lagi...nak tuka tu...mungkin tak tapi nak beli satu lagi yess...mungkin brand lain..samada silverstone atau xigmatek....
    avatar
    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 29
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by chaer89 on Tue Dec 08, 2009 12:50 pm

    ada lagi kot...power floppy....xigamatek bgua ke brand dia
    avatar
    thecatz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 27
    Age : 30
    Location : penang/tganu
    Job/hobbies : student uitm penang
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by thecatz on Tue Dec 15, 2009 10:06 pm

    nk tumpang tanya..
    xigmatek 600w 80 plus bronze ok x?
    cadang nk angkat ST56F tokai kedai bg rm339
    pahtu dia offer aku rm290 utk xigmatek 600w 80plus bronze..
    ok ke ye?
    avatar
    hacker
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 29
    Location : kg pandan, KL
    Job/hobbies : GAMING
    Registration date : 14/12/2009

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by hacker on Thu Dec 31, 2009 4:48 am

    ambik je cam aku pnya..consair tx850w..puas hati giler..harga pn murah..dlam rm639 je kat lowyat..

    Sponsored content

    Re: Pendapat mengenai PSU Silverstone

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:52 pm