Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mane nak dapat midi-usb kabel?

    Share

    larilagilaju
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 01/12/2009

    mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by larilagilaju on Mon Feb 01, 2010 4:33 am

    mane ek nak dapat midi-usb kabel yang harge bawah rm100?kalau ade sape2 tau,bg alamat kedainye skali ok..
    avatar
    putra179
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Age : 36
    Location : kedah-pahang-kuching-n9
    Job/hobbies : IT Department
    Registration date : 21/06/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by putra179 on Mon Feb 01, 2010 4:09 pm

    midi ke mini? confuse2.klu mini tgk sini====> http://www.mudah.my/li?ca=9_s&th=1&sp=1&q=mini+usb+&cg=0&w=3

    larilagilaju
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 01/12/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by larilagilaju on Mon Feb 01, 2010 11:14 pm

    midi ke usb la bro..
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by tasek16 on Tue Feb 02, 2010 9:10 am

    Aku pakai ESI Midimate...memang best..almost no latency..between midi device ngan pc..
    http://www.mmo.net.my/store/product_info.php?products_id=134&pID=134

    Harga dalam RM150.00.. bawah RM100 tu..tak pasti laa..tapi yang ni aku strongly recommed sebab aku pakai sampai sekarang sejak beli 4 tahun lepas...


    --------------------------------------------
    emmmmmm

    larilagilaju
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 01/12/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by larilagilaju on Tue Feb 02, 2010 2:35 pm

    orait tapi nk beli kat mane bro??
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by tasek16 on Tue Feb 02, 2010 7:29 pm

    larilagilaju wrote:orait tapi nk beli kat mane bro??
    Dulu aku beli kat satu online store..aku lupa namanya btw try tengok kat sini:
    http://www.mmo.net.my/store/product_info.php?products_id=134&pID=134


    --------------------------------------------
    emmmmmm
    avatar
    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by nelza on Tue Feb 02, 2010 7:36 pm

    boleh closed kot? PM aku kalau nak bukak balik
    avatar
    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by nelza on Tue Feb 02, 2010 9:46 pm

    sepatutnya boleh pakai PM ,tapi....
    bukak balik : request by TS
    avatar
    penbiru2009
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 74
    Age : 38
    Location : Kuala Lumpur
    Registration date : 21/06/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by penbiru2009 on Tue Feb 02, 2010 11:54 pm

    Alang2 dah bukak balik..aku nak tanya kabel tu kegunaan untuk apa? Smile

    larilagilaju
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 01/12/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by larilagilaju on Wed Feb 03, 2010 12:24 am

    aku nk gune tok wat midi..
    aku student music..
    tok record la kirenye..
    tasek 16,u xtau ke kedai y jual kabel ni??
    aku xnk beli online..
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by tasek16 on Wed Feb 03, 2010 6:20 am

    penbiru2009 wrote:Alang2 dah bukak balik..aku nak tanya kabel tu kegunaan untuk apa? Smile
    Benda ni untuk record midi data dari midi device cth music keyboard ke pc. Proses recording guna midi data dipanggil sequencing. Dulu kita guna midi port atau game port untuk record midi data..but sekrang midi port tak ada lagi kat pc..so kena pakai usb-midi cable untuk buat sequencing
    larilagilaju wrote:aku nk gune tok wat midi..
    aku student music..
    tok record la kirenye..
    tasek 16,u xtau ke kedai y jual kabel ni??
    aku xnk beli online..
    Susah nak cakap laa..sebab benda ni tak semua kedai pc jual...btw kalau ko rajin try cari kat lowyat atau kedai music yang establish macam bentley..etc


    --------------------------------------------
    emmmmmm
    avatar
    penbiru2009
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 74
    Age : 38
    Location : Kuala Lumpur
    Registration date : 21/06/2009

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by penbiru2009 on Sun Feb 07, 2010 1:11 am

    Ooo..untuk music2 rupanya..patutla aku taktau kewujudan kabel nih. Tima kasih atas info ni

    Sponsored content

    Re: mane nak dapat midi-usb kabel?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:52 pm