Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Share

    hoyoyo80
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 05/06/2009

    Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by hoyoyo80 on Thu Feb 04, 2010 11:54 am

    Salam dan selamat sejahtera puteranianZ..

    Aku straight to the point la...nak tanya kalu aku nak men game terbaru dlm quality mid mix with high setting apa yg perlu diupgrade pada spec pc aku pada harga minima?

    Spec: Amd x2 3600+,2GB ddr2 ,Nvidia 9600GSO.

    Thanks XD
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by hampeh on Thu Feb 04, 2010 12:46 pm

    ram jadi 3 gig lebih + 98gtx da ok pasal gc tinggi2 sangat takut proc lak tak sesuai kecuali la nak upgrade proc gak .
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 33
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by Hiruka on Thu Feb 04, 2010 2:53 pm

    Wassalam..

    Budget berapa? Takut nk letak kang kate xckup budget lak.. Razz
    Bagi skali Spec CPU sini..Snng nk wat adjustment.

    hoyoyo80
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 05/06/2009

    Re: Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by hoyoyo80 on Thu Feb 04, 2010 6:58 pm

    lama dah x upgrade pc nih. bajet kira ada je la.tp kalu dpt men bru dgn mix high n mid setting aku ok jer. skang guna nvidia tp rasa nak try ati yg atas sket la.4850 masih bleh layan game bru2 ke?proc amd skang model apa yg dpt guna upgrade mobok
    avatar
    hakimiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 270
    Age : 28
    Location : The City of Danga....
    Job/hobbies : = Student IT deparment =
    Registration date : 22/06/2009

    Re: Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by hakimiz on Thu Feb 04, 2010 9:01 pm

    dri beli Hd4850 bek angkat 4860.. kalo ko nak upgrade proc ko amik AMD II x2 240 2.8Ghz. Ni kire mid range proc ar...
    avatar
    muhian
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 29
    Location : batu cave
    Job/hobbies : games,pc,rc car,helicopter,suft internet,upgrade pc,IT.
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by muhian on Fri Feb 05, 2010 9:57 am

    kalo bajet rendah...aku cadangkan proc upgrade ke athlon2 x2,x3/x4 ikut bajet la..gc upgrade ke ati 5670/5750 ikut bajet gak.

    hoyoyo80
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 05/06/2009

    Re: Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by hoyoyo80 on Fri Feb 05, 2010 1:10 pm

    ok..aku dah set nak angkat radeon 5770:) aku rasa better choice dari 4850 n gts 250 kan? amd II x2 perlu upgrade mobo tak?currently using abit an68sv
    avatar
    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by nelza on Fri Feb 05, 2010 2:04 pm

    bukan patut kat sistem ke?

    Sponsored content

    Re: Apa yg perlu diupgrade pada spec ini?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:54 pm