Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nk carik gaming wheel

    Share
    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    nk carik gaming wheel

    Post by mjmax15 on Sat Oct 17, 2009 3:18 pm

    okey ke kalau model nih?
    saper pernah guna?


    http://www.logitech.com/index.cfm/gaming/wheels/devices/320&cl=my,en
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by ahaksz28 on Sat Oct 17, 2009 4:45 pm

    aku pakai wheel tu..best untuk entry level aku rasa..force feedback dia memang sedap..
    sedap pegang..button pun dekat dengan tangan..senang configure..shifter dia tu jenis sequential..
    mean tolak tarik sahaja..bukan H shifter macam real car..tiada clutch untuk model yang ni..and yang paling penting affordable.. Smile

    kalau rasa nak spend lebih go for G25..force feedback dia lagi auumm.. Razz ada H shifter..gear pun separate dari wheel..so boleh letak di mana-mana yang ko mahu.. Smile

    tu sahaja review dari aku..


    --------------------------------------------

    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by mjmax15 on Sat Oct 17, 2009 5:48 pm

    erm..g25 agaknya berapa harga sekarang ye?
    aku x pernah lagi nk beli menda2 nih. stakat nih model ni rasanya ok sbb harga bawah rm300. saja nk try nnti nk layan dirt2..hehehe Smile

    btw aku x kisahler x der clutch & sequential gear. yg penting force feedback dia ok dan agak realistik.
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by ahaksz28 on Sat Oct 17, 2009 7:43 pm

    G25 around RM800++..hehe..kalau ikut force feedback aku boleh rekemen MOMO ni..memang power juga force feedback dia..
    sedap main..yang penting pandai setting ikut feel yang kita mahu..ada option dia nanti pakai software yang dia supply..
    kalau nak padankan dengan konsol aku tak berapa sure MOMO ni boleh ke tidak..

    gear dia pun boleh pindah..kalau ikut gambar dia belah kanan kita boleh pindah belah kiri..gear yang ala-ala F1 pun ada juga.. Smile
    so far force feedback yang aku rasa sedap main and real game rFactor..NFS Shift sedap juga..tapi bila kita bump kereta lain tiada efek apa pun..pelik juga aku..

    tunggu orang lain pula review..hehe..


    --------------------------------------------

    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 27
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by NazCYPHER32 on Sun Oct 18, 2009 12:59 am

    aku smpai skrg gune momo jer...da 2 momo aku ade,yg lame da rosak...aku tgh kumpul dwit nk angkat g25 / xpun 900* logitech driving pro force lg pn aku da ade h-shifter home made pnye button hack dari controller biase,yg xbestnye cume 4 gear je Laughing ..dedicated utk rFACTOR 2 bile da release..huhu...ahaksz,ko gune realfeel plugins ngn momo utk rfactor..pergh..effect force feedback mmg best tmbah2 main mod OBS drift 2.2..
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by ahaksz28 on Sun Oct 18, 2009 8:54 am

    yerp..pakai realfeel plugin..sedap feel dia lepas pakai..hehehe..aku drift aku tak main..sangat-sangat tak pandai..hehehe..sekarang ni try mod Endurancer..


    --------------------------------------------

    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by mjmax15 on Sun Oct 18, 2009 10:43 am

    hehe..terpaksa lupakan sekejap g25.. Rolling Eyes & aku x layan konsol Smile
    aku nk beli nih khas utk layan GRiD dgn DiRT.
    dan kalau force feedback dia berbaloi dgn harga, aku rasa jugak nk ushar nnti..
    bab gear nih stakat ni x kisah sgt sbb noob player x main manual shift Embarassed
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by ahaksz28 on Sun Oct 18, 2009 1:08 pm

    haha aku pun asal nya tak main manual shift..tapi tunggu lah nanti bila ko dah beli..mesti ko nak gak main manual shift.. Smile


    --------------------------------------------

    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 27
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by NazCYPHER32 on Sun Oct 18, 2009 6:04 pm

    manual shift best...main auto lembap,kadang3 amik corner gear 2,gune gear 3/4..sedangkan taking corner,rpm mesti hit rev limiter,baru bole corner laju n x hilang grip,and promoting oversteer/understeer...
    avatar
    muahaha
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 166
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Tido dan merosakkan pc aku sendiri..muahaha...
    Registration date : 19/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by muahaha on Sun Oct 18, 2009 8:07 pm

    pergh..mcm real aje..huhu.jeles ye aku..
    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 27
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by NazCYPHER32 on Sun Oct 18, 2009 9:54 pm

    muahaha wrote:pergh..mcm real aje..huhu.jeles ye aku..

    dah tu,angkat ler momo...baru RM250+ Very Happy
    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by mjmax15 on Mon Oct 19, 2009 1:26 pm

    muahaha wrote:pergh..mcm real aje..huhu.jeles ye aku..
    tu lar..x pasal2 nnti terbawak2 masa drive kereta kt jalan..hahaha..

    wahaha.. bounce
    x sabor nk angkat satu nih...bln depan x lama dh nie..
    hehe
    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by mjmax15 on Mon Nov 02, 2009 9:54 am

    aku dah order dgn sorang bro kt lowyat forum.
    rm260..rasanya ok kot harga tu.
    area aku mmg hampeh nk carik ni. Razz
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by ahaksz28 on Mon Nov 02, 2009 2:58 pm

    aku rasa ok dah..nanti review la lepas dapat.. Smile


    --------------------------------------------

    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 27
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by NazCYPHER32 on Mon Nov 02, 2009 3:37 pm

    harga tuh ok da,lps nih bole la join aku toca race driver 1-3,GRID,rfactor,F1c,RACE ye tak mjmax15.. Very Happy
    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by mjmax15 on Sat Nov 07, 2009 9:55 am

    hehe..boleh ajer..tapi lepas aku biasakan dgn menda alah ni la Smile
    aku da test main GRiD
    DiRT x boleh lagi nak master control dia..pening aku.asyik terbabas ajer.
    dah le tu aku kena alih cpu aku kt meja sebelah sbb vibration dia mmg bergetar satu meja..kang rosak hdd aku..hehe
    overall wheel ni mmg masyukk F/Feedback dia. naik lenguh kalau main sebelah tgn aja. kena main gear shift kat steering tu Razz
    mmg puas hati walaupun basic ajer.
    oleh kerana aku guna win7, jadik aku direct download dari web driver version 5.08.
    sbb kt cd da tulis vista xp & ajer.

    Sponsored content

    Re: nk carik gaming wheel

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Jun 25, 2018 7:46 pm