Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mana nak cari vga to rca converter?

    Share

    L4gendation
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 20/09/2009

    mana nak cari vga to rca converter?

    Post by L4gendation on Tue Nov 03, 2009 2:51 am

    seperti di atas mana nak cari cable vga to rca yg macam nih






    Area Penang

    biosfree
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 22/02/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by biosfree on Tue Nov 03, 2009 5:56 am

    mcm dari pc ke tv tu kan...?

    rasa kalau nak buat mcm tu....kena guna switcher lagi ok....aku pn tengah cari switcher yg smpi skrng x jmpa2...kalau pakai switcher tu, pc connect ke switcher - switcher sambung ke tv. leh sambung lebih dr 1 tv...

    pencai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 28/05/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by pencai on Wed Nov 04, 2009 1:05 am

    try cari kat leleong.com.my

    L4gendation
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 20/09/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by L4gendation on Wed Nov 04, 2009 1:32 am

    dah cari tak jumpa jugak..

    pencai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 28/05/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by pencai on Wed Nov 04, 2009 1:37 am

    ko nak guna benda tu buat apa bro ... org dah tak pakai dah jenis tu la ni semua hdmi je kalau nak conet masuk lcd,barang yg jarang org guna susah nak dapat

    L4gendation
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 20/09/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by L4gendation on Wed Nov 04, 2009 1:38 am

    nak connect to TV la..

    pencai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 28/05/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by pencai on Wed Nov 04, 2009 1:39 am

    hehe tv lama ke atau lcd ?

    L4gendation
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 20/09/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by L4gendation on Wed Nov 04, 2009 1:39 am

    tv lame lahh...kalau lcd tak payah susah2 nak cari conveter..

    pencai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 28/05/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by pencai on Wed Nov 04, 2009 1:40 am

    aku biasa cari DVI SWITCH kat internet aku cari tak jumpa kat luar memang ada tapi kena cari ....... kalau ko nak benda tu memang ada kat ebay tapi kena chek sama kos penghantaran tu kekadang barang murah kos hantar nak dekat seratus tgk disini http://cgi.ebay.com.my/VGA-to-TV-Converter-S-Video-RCA-Cable-Adapter-9686_W0QQitemZ180325853718QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item29fc422a16

    L4gendation
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 20/09/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by L4gendation on Wed Nov 04, 2009 1:43 am

    ok thanks bro..

    pencai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 28/05/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by pencai on Wed Nov 04, 2009 1:43 am

    jenis tu kena beli satu benda convert lagi ... harap dapat membantu

    L4gendation
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 20/09/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by L4gendation on Wed Nov 04, 2009 1:44 am

    benda apa lagi?

    pencai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 28/05/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by pencai on Wed Nov 04, 2009 1:45 am

    ko tgk socket dia tak sama yg ko punya dgn dalam ebay jual tu ,kedai letrik ada jual covert tu ko tunjuk dia org tau la
    avatar
    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by ArchNide on Wed Nov 04, 2009 10:04 am

    salam..
    L4gendation wrote:seperti di atas mana nak cari cable vga to rca yg macam nih

    Area Penang
    saya ada kabel seperti yang en.L4gendation attachkan tu, saya dan cuba untuk alih display ke tv tapi tak menjadi. kegunaan kabel tu untuk projektor je kot. kat lowyat kl ada jual, harga lebih kurang rm25 (rujuk update semasa untuk harga terkini)

    pencai wrote:aku biasa cari DVI SWITCH kat internet aku cari tak jumpa kat luar memang ada tapi kena cari ....... kalau ko nak benda tu memang ada kat ebay tapi kena chek sama kos penghantaran tu kekadang barang murah kos hantar nak dekat seratus tgk disini http://cgi.ebay.com.my/VGA-to-TV-Converter-S-Video-RCA-Cable-Adapter-9686_W0QQitemZ180325853718QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item29fc422a16
    selepas tu saya cuba komponen seperti yang en.pencai suggest kan tu, still tak menjadi jgak. komponen tu ada terdapat di area barangan elektrik&elektronik jalan pasar - pudu. harga rm15-20 (rujuk harga semasa untuk harga terkini) solution last skali ialah saya beli tv box, tapi agak bersepah sikit setting. last but not least saya tukar grafik kad. (masa tu dah beli lcd monitor, terus tak pakai connection tu sampai skang)

    my 10cent exp sharing, thanks!
    avatar
    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 28
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by NazCYPHER32 on Wed Nov 04, 2009 7:16 pm

    knape plak nk convert vga g rca??..vga xbwk sound,bwk gmbor ajehr..lain la kalo bro ade GC ngn S-video support..dari GC>S-video to RCA converter>TV....converter ni senang cari kt kedai letrik pn ade,psl mainly guna utk TV je..

    or VGA to S-Video>S-video to RCA>sambung TV....
    avatar
    alifhezrey93
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Age : 25
    Registration date : 12/07/2009

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by alifhezrey93 on Thu Nov 26, 2009 8:18 am

    aku pown tgh cari benda ni,
    x jumpa2 lgi
    ade ke dvi ke rca?

    Sponsored content

    Re: mana nak cari vga to rca converter?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:51 pm