Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    tahap pengunaan kuasa pc mid, high end .

    Share

    sleyer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 117
    Registration date : 21/04/2009

    tahap pengunaan kuasa pc mid, high end .

    Post by sleyer on Wed Dec 09, 2009 11:37 am

    alo semua .. den nak tanye la kepada pengemar2 pc atau yg selalu mengikuti perkembangan tech. pc ni ... lebih2 lagi dari pengunaan kuasa ... jadi soalan aku ... kepada yg mempunyai pc mid dan high end tu ( tak oc ) adakah korang rase pc korang nye lates spec makin makan kuasa elektrik atau makin kurang gune kuasa elektrik ??? Smile
    avatar
    muhian
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 29
    Location : batu cave
    Job/hobbies : games,pc,rc car,helicopter,suft internet,upgrade pc,IT.
    Registration date : 06/08/2009

    Re: tahap pengunaan kuasa pc mid, high end .

    Post by muhian on Wed Dec 09, 2009 5:25 pm

    tgk pada suatu hardware tu la..skang hardware2 baru dah makin efficient dari segi penggunaan kuasa.
    macam gc skang nih tech dah beralih ke 40nm lebih jimat power penggunaan kuasa pun kurang.
    gc highend skang nih dah kurang guna kuasa berbanding dahulu...jadi hardware latest makin lama makin jimat power.
    avatar
    Han_Hin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 338
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Main Golf,Bola Tanpa Bola,Main Mata.
    Registration date : 26/02/2009

    Re: tahap pengunaan kuasa pc mid, high end .

    Post by Han_Hin on Wed Dec 09, 2009 6:08 pm

    muhian wrote:tgk pada suatu hardware tu la..skang hardware2 baru dah makin efficient dari segi penggunaan kuasa.
    macam gc skang nih tech dah beralih ke 40nm lebih jimat power penggunaan kuasa pun kurang.
    gc highend skang nih dah kurang guna kuasa berbanding dahulu...jadi hardware latest makin lama makin jimat power.
    tul tu,ikut kombinasi gak kalo proc power tak kan tak kuat mkan karen,kecuali gc la sebab dah 40nm,cpu yg power2 nih sume kuat mkn karen walaupun 40nm.

    *ps @muhian-camner ko oc 550 tu smpai 3.9ghz?
    avatar
    muhian
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 29
    Location : batu cave
    Job/hobbies : games,pc,rc car,helicopter,suft internet,upgrade pc,IT.
    Registration date : 06/08/2009

    Re: tahap pengunaan kuasa pc mid, high end .

    Post by muhian on Wed Dec 09, 2009 9:09 pm

    power supply yang mempunyai efficiency yang tinggi juga dapat menjimatkan letrik juga kurang haba.


    ps:naikkkan multiplier je pastu letak vcore kaw2.

    sleyer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 117
    Registration date : 21/04/2009

    Re: tahap pengunaan kuasa pc mid, high end .

    Post by sleyer on Thu Dec 10, 2009 11:36 am

    ooo begitu

    Sponsored content

    Re: tahap pengunaan kuasa pc mid, high end .

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:51 pm