Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Share
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Aku Tak Sengal on Fri May 29, 2009 3:48 am

    Eman Leto wrote:boyz scammer? huh.. mmber aku ni.. xkn dia scam kot? cm x caye je..
    scammer tak mngenal member.. tp tah ler.. dah ramai jer mangse die..
    avatar
    fenzodahl512
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 11
    Registration date : 02/05/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by fenzodahl512 on Fri May 29, 2009 3:56 am

    Eman Leto wrote:boyz scammer? huh.. mmber aku ni.. xkn dia scam kot? cm x caye je..

    Bro, kalau sudi, beri la kerjasama kat http://forum.lowyat.net/topic/1044942

    ramai yg jadi mangsa dia nih.. tolong la mereka yang tak bersalah tu.. member, member jugak, tapi kalau yang jenis scammer macam tu tak layak hidup senang kat atas muka bumi Allah nih..
    avatar
    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Eman Leto on Fri May 29, 2009 3:58 am

    scmmer x mengenal mmber?haha ayat smacam je.. dia mmber aku kt PDC ni la.. bkn mmber kt luar..lol xpe nnt aku try la contact dia.. setau aku dia ade gk jual barang dulu2 tp xde plak dgr dia scam..
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Aku Tak Sengal on Fri May 29, 2009 4:01 am

    Eman Leto wrote:scmmer x mengenal mmber?haha ayat smacam je.. dia mmber aku kt PDC ni la.. bkn mmber kt luar..lol xpe nnt aku try la contact dia.. setau aku dia ade gk jual barang dulu2 tp xde plak dgr dia scam..
    haha.. lain mcm ayat..
    dulu die tak buat kot keje2 haram ni.. bru mngganas le kot..
    tp seriously aku pon tak sangke..
    avatar
    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 34
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 29, 2009 4:21 am

    tp dier scammner pling famous kt lyn la..
    ader 3-4 topic citer pasal dier sorang ni jer..hebat tu..
    dier menipu smata2 nk beli PS3 kt user lain kt lyn..
    memandangkn dier xckup duet,dier gunakan duet user2 lain yg nk beli 'brg yg dia jual'..
    n jdkan user tu sbgai kambing itam...
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by ahaksz28 on Fri May 29, 2009 4:36 am

    tunggu la balasannya kelak..memang tak aman hidup..sekali dah mula langkah memang gelap la hidup..huhu..


    --------------------------------------------

    avatar
    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 38
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Datuk_Seri on Fri May 29, 2009 12:39 pm

    Assalamualaikum...

    Dipindahkan ke Bahagian yang bersesuaian..


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://illiweb.com/fa/pbucket.gif[/img]
    avatar
    Sir Pyan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 175
    Location : S'ban, N9
    Job/hobbies : Kojo apo jo yang halal
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Sir Pyan on Sun May 31, 2009 8:06 am

    Pada pendapat aku ler, orang macam ni wujud salah satu sebabnya diorang tau mangsa diorang kekadang liat nak buat report polis. Sapa yang pernah terkena tu buat ler report, kalau polis terima banyak report pasal individu yang sama, faktor tu kuat untuk diambil tindakan.
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by ahaksz28 on Sun May 31, 2009 1:04 pm

    benar..aku setuju..selagi tiada orang yang boleh jadi contoh akibat menipu orang ni selagi tu la dorang ni tak ambik peduli..
    macam kat LYN pun aku tengok tiada tangkapan pun..tak tahu la kalau aku terlepas pandang..


    --------------------------------------------

    avatar
    Hackezkk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 147
    Age : 30
    Registration date : 06/05/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Hackezkk on Wed Jun 03, 2009 6:35 pm

    stakat kecik2 mcm ni xde nye nak tangkap..
    kat forum lyn..lagi la....
    puluh2 ribu punya con..da kena tgkp..lepas balik ikt jamin..pastu con org balik
    avatar
    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 34
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by kindaichi_hajime on Thu Jun 04, 2009 12:58 pm

    bukan tak tangkap...
    tp belum lg sbnrnyer...
    kt opis aku ni berlambak2 kes penipuan...
    ader 85% tertangguh...
    bkn sng beb...tiap2 ari dpt kes...
    tp 4-5 hari bru dpt slesaikan satu kes...satu jer...

    jd kpd peguam2 di luar sne,tlg la jd pendakwa raya...
    beratus2 keje kosong ni pendakwa ni..hehe

    princeofsadness
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 15/04/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by princeofsadness on Tue Jun 09, 2009 11:50 am

    kes penipuan byk, kat opis aku pun sama gak..
    walaupun aku bukan dari jabatan siasatan, tapi kes belambak..
    nak dptkan bukti kes tu bermasalah sket.. kadang2 makan masa berbulan2 baru boleh sabit..
    tapi kalau dah dpt trace, sabit kesalahan.. denda atau penjara... denda bukan sikit2, puluh2 ribu.. silent
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Jedi on Mon Jun 15, 2009 6:06 pm

    (Salam)

    Apa la dapat kalau menipu.
    Pelik aku manusia spesis camni.

    Carigold.com tu pun aku dah serik.
    Ramai sangat penipu.

    zaire103
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Job/hobbies : Garu paler
    Registration date : 12/06/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by zaire103 on Tue Jun 16, 2009 7:07 am

    kat sini x dew ke orang keje mcm up-up boleh tolong member yg kene tipu nih
    aku kesian tengok orang kene tipu . mmg benci arr penipu..
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by hampeh on Tue Jun 16, 2009 8:38 am

    kindaichi_hajime wrote:bukan tak tangkap...


    jd kpd peguam2 di luar sne,tlg la jd pendakwa raya...
    beratus2 keje kosong ni pendakwa ni..hehe

    Ye betul tu , jangan ingat nak senang je duit jadi peguam , sekali sekala berkhidmat gak dengan badan kehakiman kita ni Very Happy
    avatar
    wira4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 100
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by wira4ce on Sun Jun 21, 2009 2:14 am

    aku paling terkejut bila dapat taw si boyzgamerz tu scammer, aku hampir2 terbeli graphic card dia. mujur dia tak bagi diskaun dengan harga aku nak, kalau tak mesti aku dah rembat. setau aku dak tu antara ahli yang agak senior jugak. isk2..macam2.
    avatar
    daimon
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 245
    Age : 30
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by daimon on Mon Jun 22, 2009 2:09 pm

    senior dari segi posting?
    kalau mcm tu semua org boleh jadi senior dengan SPAM posting trash..

    oleh tu...
    jgn tgk dari segi post count @ date joined...
    avatar
    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 32
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by mon678 on Wed Jun 24, 2009 4:31 pm

    aku mmg tak sngka boygamerz tue scammer,penipu...ceh....tak baik tipu..kau dilaknat allah...
    kepada user2 lain hati2 ketika membeli online...huhu...TokWan sabar2..
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 33
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Hiruka on Thu Jun 25, 2009 12:42 pm

    Huh boyzgamer tu scammer? haizzz...
    X sangka plak, banyak gak aku tolong die waktu kat PDC dlu..memacam soklan die tanye dan berbagai solution member² putera prnah solve kan tuk die..tula hati budi manusia ni mmg kite takleh nk predict. Bersama²lah kite prihatin dgn hak bersama forumer sekalian..Tak baik gunakn platform yg sedia ade ni utk menjayakan niat bruk kita.

    Mgkin suatu mase admin perlu letak credits / user feedback option bagi forumers. Cth mudah spt Lelong, dgn feedback dari user lain mgkin memudahkan sesuatu urusan spt jual-beli lbih meyakinkan. Just my 2 cents ~

    Wallahualam..

    akumakinblur
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 46
    Registration date : 28/04/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by akumakinblur on Thu Jun 25, 2009 2:01 pm

    kat dalam lowyat ada satu budak dari kedah...menipu gila2...lepas berzina..buat anak org mengandung..mengaku murtad...kena buang dari u...dia kebas duit org...lepas dia kebas...dia masuk explain semula...janji nak bayar...dalam2 dok janji nak bayar..dia pegi menipu lagi dalam forum carigold...5orang mangsa...ada satu kes yg aku baca tu..org tu bayar rm1.5K...dia pegi post magazine and water color...tanpa penjelasan yg munasabah..dia cuma mintak no account org tu untuk refund...budak macam ni memang celaka...senang2 menipu orang...aku harap dia tak menipu dlm putera.com ni..budak MELAYU..memang terkutuk lah orang macam ni
    avatar
    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by datuk abu on Fri Jun 26, 2009 8:33 am

    takut aku nak beli barang2 via internet ni...nasib baik tak penah kena scam lagi.

    kat MUDAH pun ramai gilak scammer.

    takde sape2 yg keje bank ke.cek alamat account tu...pegi rumah dia.kasi baling bom minyak!!
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by teri-chan on Sat Jun 27, 2009 9:55 am

    datuk abu wrote:takut aku nak beli barang2 via internet ni...nasib baik tak penah kena scam lagi.

    kat MUDAH pun ramai gilak scammer.

    takde sape2 yg keje bank ke.cek alamat account tu...pegi rumah dia.kasi baling bom minyak!!

    bukan senang nk cek akaun org tu... kene pulak kalu bukan keje 1 bank ngn acc bank scammer tu. lgpun pekerja bank dh sign surat perjanjian.. all data are P&C, kalu breach dh kira compliance n boleh dibuang keje.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    zookambing
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 38
    Age : 33
    Location : black area
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by zookambing on Mon Jun 29, 2009 12:11 pm

    datuk abu wrote:takut aku nak beli barang2 via internet ni...nasib baik tak penah kena scam lagi.

    kat MUDAH pun ramai gilak scammer.

    takde sape2 yg keje bank ke.cek alamat account tu...pegi rumah dia.kasi baling bom minyak!!
    ape gune komen dr buyer lain...bc komen2 dorg dlu,br bli
    setakat ni aku jualbeli kat putera ni,xde ape2 prob..semua ok...time amik no account tu,amik skali name penuh ic no hp kan senang...jgn susahkan dr sendri...nnti padan muke sendri..hahaha
    avatar
    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 32
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by mon678 on Fri Jul 03, 2009 12:59 pm

    akumakinblur wrote:kat dalam lowyat ada satu budak dari kedah...menipu gila2...lepas berzina..buat anak org mengandung..mengaku murtad...kena buang dari u...dia kebas duit org...lepas dia kebas...dia masuk explain semula...janji nak bayar...dalam2 dok janji nak bayar..dia pegi menipu lagi dalam forum carigold...5orang mangsa...ada satu kes yg aku baca tu..org tu bayar rm1.5K...dia pegi post magazine and water color...tanpa penjelasan yg munasabah..dia cuma mintak no account org tu untuk refund...budak macam ni memang celaka...senang2 menipu orang...aku harap dia tak menipu dlm putera.com ni..budak MELAYU..memang terkutuk lah orang macam ni

    cite nie blh dikategori sbg scammer or penipu internet ker>?
    avatar
    braderitam77
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 41
    Location : org muo,duk kuantan(merantau le)
    Job/hobbies : potong sawit/main game n mancing
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by braderitam77 on Mon Jul 06, 2009 5:11 pm

    aku memang begang betoi klu ada yg menipu2 nie...sebab aku selalu gak terkena..tolong la jadi org yg jujur ...lebih2 lagi melayu nie

    Sponsored content

    Re: Penipuan didalam PUTERA.. hati2

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 4:48 pm