Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    design baju putera,sila lihat page 8

    Share
    avatar
    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by kamikase30 on Sat Jun 27, 2009 11:00 pm

    teri-chan wrote:
    am_eniey wrote:bab duit, bagi aku pegang pirat


    aik? boleh ke.... ko dok mana? senang kami nk cr kalu berlaku apa2 hehehe....

    corak bj aku tanya adik aku kot2 dia leh design kan heheh...

    huhu aku pun designer gak.. meh aku design tuk korang... Cool


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Sat Jun 27, 2009 11:02 pm

    kamikase30 wrote:
    teri-chan wrote:
    am_eniey wrote:bab duit, bagi aku pegang pirat


    aik? boleh ke.... ko dok mana? senang kami nk cr kalu berlaku apa2 hehehe....

    corak bj aku tanya adik aku kot2 dia leh design kan heheh...

    huhu aku pun designer gak.. meh aku design tuk korang... Cool


    alaaa.... dh ada design dh.. tinggal nk set harga ngn kumpul tempahan je..

    ryna168 wrote:teri, kalo post ke srwk pun harga yg sama ker? lagi satu, teri bgtau baju pompuan kolar bulat kan, rina nak order baju stail lelakilah mcm ni sbb rina suka yg berkolar..ttg lengan pendek tu takpe, rina byk lengan2 baju yg dibeli dr avon..rina leh double kat dlm.cuma sygnye logo belakang ikut cara baju lelaki kan..xpelah..rina nak gak yg berkolar.

    pos kat sarawak aku tak pastilah... aku rasa harga yg sama. nnt aku double cek ngn pej pos. yeke nk kolar... takpe kot sbb aloy kata kain tu tak pns. so leh la pkai mcm tu.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by kamikase30 on Sat Jun 27, 2009 11:05 pm

    kaye lah korang hehe.. Cool

    post malaysia bawah 0.5 kg RM5.00 ..

    ------->>>>> click kat sini untuk maklumat lebih lanjut..


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me
    avatar
    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 36
    Registration date : 03/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by ryna168 on Sat Jun 27, 2009 11:12 pm

    sama harga ek teri? oklah kalo mcm tu, pompuan pun leh beli berkolar, rina ingatkn org pompuan mesti beli yg xda kolar..rina tak berkenan sgt ngan t-shirt yg xda kolar..biasa pakai t-shirt ada kolar je.
    rina booking 1..
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Sat Jun 27, 2009 11:17 pm

    taklah.. tak semestinya... nk beli mana pun boleh.. kita just bukak for option je... mika kurang 5kg 5 hengget je ke? sure ah?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 34
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by MalaYneuMaya on Sat Jun 27, 2009 11:23 pm

    assalamualaikum...

    teri-chan wrote:taklah.. tak semestinya... nk beli mana pun boleh.. kita just bukak for option je... mika kurang 5kg 5 hengget je ke? sure ah?

    dush2...dia kata kurang 0.5 kilo


    --------------------------------------------
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Sat Jun 27, 2009 11:26 pm

    hahha aku slah baca rupanya... tp baju berat la...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 37
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by loy_azloy on Sat Jun 27, 2009 11:29 pm

    ok aku terrrrpaksa masuk sebab aku ada tanggungjawab(ni spam ke?)
    harga baju : lelaki Tshirt Berkolar RM45 (termasuk pos)
    : Perempuan Tshirt Round neck + lengan 3 quarter pounder logo dibelakang bawah RM 45 juga (termasuk pos)namun untuk Sabah dan Sarawak biasanya dia kira ikut kilo,RM10 bagi setiap satu kilo(ni anggaran kasarlah)
    ok utk order kami akan menghubungi szainizam untuk confirmkan dgn dia.mungkin esok kita dah boleh mulakan kutipan zakat...standby....
    avatar
    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by kamikase30 on Sat Jun 27, 2009 11:31 pm

    yup.. x mahal pun, but jangan cas lebih dekat pos, kalau pelanggan tahu dia orang marah.

    haha, korang dah ada basic biz kan, k, buat baju yang berasaskan 'perpaduan or isu semasa' (father day, eart hour, valentine [but aku x galakkan], )then jual dekat ebay malaysia, lelong, mudah, sure korang kaya..

    nak jadi kaya lagi tak, buat advertising dekat surat khabar perdana, kosmo, sinar, invest sikit je untuk kos iklan, but aku boleh cakap 5 helai seminggu x lari tau, kalo design cantik 10 helai seminggu sonang-sonang jo.. Rm45.00 x 10 = Rm450.00.. Banyak gak tu.. Half month gak lah gaji korang.

    Nak tambah kaye lagi tak. hehe buat blog. Then market-kan dekat friendster, myspace, and bla, bla, bla.



    k sampai sini je aku.. hungry crazy sangat ni.... daa.


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Sat Jun 27, 2009 11:33 pm

    aku tak mahu niaga... aku buat sbb suka2 je hehehe...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 36
    Registration date : 03/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by ryna168 on Sat Jun 27, 2009 11:36 pm

    loy_azloy wrote:ok aku terrrrpaksa masuk sebab aku ada tanggungjawab(ni spam ke?)
    harga baju : lelaki Tshirt Berkolar RM45 (termasuk pos)
    : Perempuan Tshirt Round neck + lengan 3 quarter pounder logo dibelakang bawah RM 45 juga (termasuk pos)namun untuk Sabah dan Sarawak biasanya dia kira ikut kilo,RM10 bagi setiap satu kilo(ni anggaran kasarlah)
    ok utk order kami akan menghubungi szainizam untuk confirmkan dgn dia.mungkin esok kita dah boleh mulakan kutipan zakat...standby....

    that means, kosnye rm50 lah ni loy..kira oklah tu.rinanye baju forum yg lain sblm ni pun kena charge rm50 gak kalo gi sini..dorang guna skynet..korang post guna per lak ek?
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Sat Jun 27, 2009 11:44 pm

    pkai.... pos laju tak boleh ke? Crying or Very sad


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 37
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by loy_azloy on Sat Jun 27, 2009 11:48 pm

    hmm kalau pos laju boleh ker korang?aku sebenarnya segan nak letak harga namun itu yang kita berjaya dapatkan kerana tak ramai sangat yang nak beli...sebab kami order utk 20 sahaja dahulu...(sebarang ketidak puasan hati boleh tanya )
    avatar
    rinoa1812
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 242
    Location : nilai..klang..taiping
    Job/hobbies : otoman(part time je)
    Registration date : 07/04/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by rinoa1812 on Sat Jun 27, 2009 11:53 pm

    pos laju je loy..kalo skynet ni takut sesetengah tempat xde lak..so susahle nak amik kang..hehe
    avatar
    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 36
    Registration date : 03/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by ryna168 on Sat Jun 27, 2009 11:58 pm

    ok2...pakai post mana2 pun xper..janji sampai.kalo guna kapal pun xpe..gud luck ek wat team korang.
    avatar
    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 37
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by loy_azloy on Sun Jun 28, 2009 12:03 am

    maaflah ryna kalau harga yang rina kena tu mcm mahal,saya sebenarnya kalau boleh nak dapatkan harga yang murah namun ianya sukar buat masa ini,maafkan saya ye...(nanti saya poskan mee bandung pada ryna....hehe
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Sun Jun 28, 2009 2:05 pm

    skang ni nk cr bendahari pun senyap... mcm mana ye?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Sun Jun 28, 2009 2:51 pm

    itulah yg aku peningkan tu.. aku dh pm szainizam. tngu feedback dia. kalu tak aku open new acc utk kemudahan korg la


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    neiny_nani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 59
    Age : 37
    Location : putrajaya/ muar
    Job/hobbies : at moF / main ngn kucing...
    Registration date : 09/06/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by neiny_nani on Mon Jun 29, 2009 9:49 am

    teri, ape2 tolong bgtau eh...tp nape eh? macam senyap je pulak ni...diorg nak ke tak ni?huhuhu... Question
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Mon Jun 29, 2009 12:21 pm

    diorg nk.. tngu buka utk tempahan. masalahnya appointed tresurer plak leh ilang... aduai... kenne bukak new acc la nmpknya nih.. nini ko ada acc yg tak pkai ke? kira ko jd bendahari boleh? ko paling dekat ngn aloy berbanding aku.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 42
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by szainizam on Mon Jun 29, 2009 3:32 pm

    salam...
    huhu..sorry kengkawan...aku ilang jap..
    pasal pos tu..aku syorkan pakai pos express saiz sampul 353 mm x 250 mm harga rm4 berat maksimum 500 gm..
    pasal aku dah try satu baju t shirt kat adik aku.

    ahaa... kalau neiny_nani leh jadi Bendahari...aku rasa lagik elok..aku takde masalah pasal ni..
    pasal maybe..aku akan sikit lagi bz sampai takleh online dua tiga minggu ni..huhu..
    ader kes kat n9 yang aku kena turun sana..tido sana..jadi orang sana..
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Mon Jun 29, 2009 8:07 pm

    nini... saiz baju hari tu smpai brape eh? 3xl ke?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by teri-chan on Mon Jun 29, 2009 9:47 pm

    Design bj dh boleh diorder! Apa lg kumpul duit kawan2!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 24
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by ammartok on Mon Jun 29, 2009 10:34 pm

    ak nak order saiz baju XS!
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 59
    Registration date : 24/04/2009

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by raidizh AR on Mon Jun 29, 2009 11:08 pm

    hahaha

    ak mase kat u pn kne order xs

    kalo x, nnt org ckp pnjm bj kawan


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: design baju putera,sila lihat page 8

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 17, 2018 11:51 pm