Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Share
    avatar
    Zariu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 18/06/2009

    Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by Zariu on Thu Jun 18, 2009 10:40 am

    Baru semalam aku merayau-rayau dlm internet sbb kebosanan yg amat sgt. Nak main game online bosan giler. Nak main FM 09 aku fed up sbb player aku tak pandai2 nak retired. Pemain youth aku fed up aku lagilah fed up. Tiba-tiba aku terjumpa klip video ni dan buatkan aku rasa teruja sangat2.

    Dari apa yg dah aku lihat banyak perubahan dah CM buat untuk release CM terbaru nie. 3D dan training buatkan aku rasa x sabar nak cuba. Aha! Mungkin aku akan beralih arah. Sebabnya 3D CM09 lebih kemas berbanding 3D FM09. Training pun lebih detail.Mungkin bagi sesetgh manager rasa susah sbb lebih detail tapi bagi aku lebih detail lagi bagus dari sekadar membayangkan sesuatu.

    Aku peminat CM dari CM3 lagi sebelum Eidos ngan SI berpecah dua. Selepas diorg berpecah aku lebih cenderung untuk bermain FM. Lebih mesra pengguna seperti manager hardcore mcm aku nie.

    Di UK CM09 dah pun release. So masih belum banyak lagi thread pasal taktik, best youth player dan tips yang boleh kita dapat. Aku dah check salah satu online retailed yg jual copy original dalam bulan sept baru ade stok. Harga mgkin dalam lebih kurang rm150 ke atas.

    Jadi apa kata manager2 diluar sana. Tgk dulu dua2 klip video tu. So bagi komen k. Wahaha..FM akan rasa tercabar dengan feature terbaru CM09 kali nie. Link kat bawah nie.

    link 1
    link 2


    Last edited by Zariu on Tue Jun 23, 2009 6:39 pm; edited 1 time in total
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by ahaksz28 on Fri Jun 19, 2009 10:37 pm

    aku pun lama tak main CM ni..last aku main CM 01/02..time tu kuar text je..pastu selalu main FM je..dah tengok link ko provide tu tetarik nak try CM..hehehe..

    tenkiu.. Very Happy


    --------------------------------------------

    avatar
    Zariu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 18/06/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by Zariu on Sat Jun 20, 2009 10:21 am

    ahaksz28 wrote:aku pun lama tak main CM ni..last aku main CM 01/02..time tu kuar text je..pastu selalu main FM je..dah tengok link ko provide tu tetarik nak try CM..hehehe..

    tenkiu.. Very Happy
    Uish lama tu. CM 01/02 aku rasa CM yg terbaik dalam eranya. Processing pantas dan paparan muka untuk game tu bagi aku yg terbaik. Sejak hari tu aku selalu usha bila CM sebenarnya akan keluar. So latest yg aku dpt tahu utk UK diorg postpone dan di jangka akan release July ini. Tapi Eidos tak kasi confirm lagi date yang paling tepat. Jadi rasa tak heran juga lah kalo kat malaysia nie copy ori tiba 28 September nie.Kipas susah mati diorg kat UK pun dah naik angin dah sbb lambat release dan tarikh yg sepatutnya release kena postpone lagi. Bos baru Eidos Roy Meridith atau pun sekrang nie dikenali sbg Beautiful Studio(kalo x salah akulah) bekas orang kuat EA sport. Jadi aku rasa tak hairanlah kalo dlm aspek match engine 3d tu lebih smooth/ lebih real pergerakan berbanding FM. (Aku mejangkakan aksi menyelamatkan bola GK akan lebih mirip kepada FIFA.)

    Lebih buatkan aku tertarik ialah taktik semasa match game. Dalam aspek taktikal CM kali ni lebih mendalam. Katakanlah kita nak passing dibuat oleh siapa dan passing tu ditumpukan kepada siapa lebih detail. Jadi kita boleh tahu apa yang sebenarnya taktik yang kita mahukan tu betul2 terlaksana atau tidak. Begitu juga dlm set piece kita boleh cipta step berdasarkan knowledge kita dalam taktikal. Jadi aku menjangkakan di dalam pilihan taktikal buatkan kita lebih tercabar dan lebih realistik kerana setiap game manager perlu ada lebih dari satu taktikal sahaja.
    Walau apa pun kita tunggu sehingga CM tiba. Cool
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by ahaksz28 on Sat Jun 20, 2009 11:57 am

    memang lama CM 01/02 tu..hehe..last aku main sampai tahun 2034..hehe..player macam cannavaro or beckham semua jadi coach tak pun scout dah..
    ada yang dah reborn balik.. Razz Razz


    --------------------------------------------

    avatar
    Zariu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 18/06/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by Zariu on Mon Jun 22, 2009 9:58 pm

    ahaksz28 wrote:memang lama CM 01/02 tu..hehe..last aku main sampai tahun 2034..hehe..player macam cannavaro or beckham semua jadi coach tak pun scout dah..
    ada yang dah reborn balik.. Razz Razz
    Shocked Boleh tahan juga ko yer. Sampai 2034. Lama giler hehe tapi aku rasa x heran juga sbb pemprosesan game CM 01/02 tu mmg laju.
    Aku tambah lagi gambar2 yang aku dpt dari fan website CM.










    Copy ori lagi 3 bulan. lama betul lah plak nak tunggu. Crying or Very sad
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by kae on Mon Jun 22, 2009 10:16 pm

    aku lebih suka fifa manager... fifa is the best...


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by ahaksz28 on Mon Jun 22, 2009 10:46 pm

    fifa aku main jugak..tapi hati memang terpaut dekat CM tak pun FM..

    lagi 3 bln ke?lama nya..time tu dah season lain dah..


    --------------------------------------------

    avatar
    Zariu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 18/06/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by Zariu on Mon Jun 22, 2009 11:03 pm

    ahaksz28 wrote:fifa aku main jugak..tapi hati memang terpaut dekat CM tak pun FM..

    lagi 3 bln ke?lama nya..time tu dah season lain dah..

    Nak buat macam mana. Lagipun sepatutnya diorg dah release masa bulan Mac. Tapi Eidos mcm tak beberapa nak puas hati dengan hasilnya untuk released pada masa tu so diorg postponed ke bulan April. Ini pun diorg postponed lagi ke bulan Julai. Aku rasa mmg diorg nak release bagi kita puas hati. Harap-harap confirmlah release bulan Julai ni. Kalau postpone lagi tak boleh pakai CM 09 lah. Kena tukar CM 10 tak pun guna CM 09/10.
    Kalo jadi release harap2 cepatlah yg jack_sparrow keluar hehe sebelum aku dpt beli yg ori.

    Fifa manager mmg 3D graphic mmg bagus tapi setiap kali season baru data playernya tak beberapa nak update. Boleh ker Fifa manager dpt main lebih dari 10 season. Ini pengalaman aku dgn Fifa manager 2000. Tu sbb aku tolak tepi Fifa manager walaupun gamabr dia cun.
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by ahaksz28 on Mon Jun 22, 2009 11:06 pm

    3D Graphic Fifa memang best aku tengok..kalah semua game manager2 yang lain..soundtrack dia pun best..

    tapi memang tak tahu kenapa tak tepaut pada fifa..aku main habis 1 season je..pastu stop..


    --------------------------------------------

    avatar
    Zariu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 18/06/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by Zariu on Mon Jun 22, 2009 11:25 pm

    Walaupun warna rambut sama kesukaan setiap orang lain2. Sekrang nie pun rambut pun dah macam2 kaler. So takleh lah nak salahkan seseorang tu kalo dia dah minat pada sesuatu. Ok back to topik.

    Walaupun masih belum release sepenuhnya, dari gambar2 yg aku dah tengok lebih2 lagi bahagian taktikal sebagai manager kita boleh lihat sendiri sama ada taktik yang nak player kita lakukan tu dimainkan atau tak. So bg manager yang dok standby satu dua taktik mesti rimas sikitlah sbb masa in game pun kena banyak fikir lol! . Mesti pening kepala punyalah. Jadi aku fikir mungkin dalam dua bulan lepas nie topik nie mgkin sunyi sikit sehingga waktu itu tiba.
    avatar
    Zariu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 18/06/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by Zariu on Tue Jun 23, 2009 12:55 am

    Berita terbaru!!!
    Daripada Roy Meridith (bos Eidos)
    Championship Manager 2010™️ to launch this September


    Beautiful Game Studios are proud to announce the next iteration of the Championship Manager series is set to kick off in September 2009, including a brand new feature never before seen in a football management game. - CM Season Live™️

    CM Season Live™️

    While we’ve been polishing the game during our extended dev time, it’s also given us the chance to include a unique feature which will add longevity to the game.

    CM Season Live™️ is an additional monthly update that lets players download the real-world 09/10 football season data, at that point in time, and then take charge of their chosen club. All of the scores, competition standings, player transfers, player stats, bookings, major injuries, average ratings etc. from the ten leading countries in Europe, downloaded directly on a monthly basis throughout the season - full updates of 49 major leagues and competitions. CM Season Live™️ starts on October 15th and will be available at monthly intervals for 6 months.

    CM 2010 will be available in English, French, Spanish, Italian, Polish & Turkish languages, and will be up to date for the 2009/2010 season. Additionally, there will also be an official data editor made available.

    For more information on the full range of features in Championship Manager 2010

    For full information on how CM Season Live™️ works,

    Cynet - Season Live is only for the retail copies of the game. They're 6 downloadable updates, available monthly specifically to create new gameplay challenges within the CM10 game, meaning you can start your season at any point you wish and face the same challenges as 'real world' managers.
    There are no plans for an on-line version of the game (as per FM Live) at the moment...
    Hope that helps

    Sorilah aku copy jer bulat2 bahasa enggeris nie. Nampak gaya kena tukar nama topiklah nie. CM 2010.
    avatar
    Zariu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 18/06/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by Zariu on Sat Jun 27, 2009 6:46 pm

    Aik xkan xde sape2 yg nak komen pasal video klip tu sekurang2nyelah? confused
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by kae on Mon Aug 24, 2009 3:19 pm

    championship mnager versi java je la yg aku pernah main.. sbb klo kat pc.. fifa manger still the best


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by kae on Wed Sep 23, 2009 9:58 pm

    aku dah main CM 2010 nih.. memang best...mantap.. !!!

    sementara tunggu fifa manager 2010.. aku main nih dulu..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by kae on Tue Oct 06, 2009 4:15 pm

    lol.. xde sape ke yg main game nih..

    nih score drpd cristiano ronaldo... aku masuk competition goal paling hebat..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by ahaksz28 on Tue Oct 06, 2009 6:44 pm

    aku baru main game ni..baru abis 5 friendly matches tu..belum start league lagi..

    yang baru nie memang mantap..training dia more detail..siap ada kartun simulation lagi on training..mmg bes..

    time main pun dah pakai orang kartun..no more gula2 smarties.. Razz Razz so far terhibur..still explore..agak messy juga..so memang kena take time.. Smile


    --------------------------------------------

    avatar
    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by kae on Tue Oct 06, 2009 9:39 pm

    yup.. memang CM nih messy[bukan messi] sikit .. tapi so far... lebih hebat dari segi traning.. ada drill...

    fifa manager 2009.. pun best gak.. tapi still lack of drill nih la..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma
    avatar
    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by ahaksz28 on Tue Oct 06, 2009 10:03 pm

    yup..kita tunggu FM10 pula..tak lama dah kot..Fifa Manager aku tak tahu la..memang aku tak main fifa punya..even though lagi stylish and semua official badges..


    --------------------------------------------


    Sponsored content

    Re: Championship Manager 09=tukar tajuk=Championship manager 2010

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Oct 18, 2018 8:49 pm