Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Share
    avatar
    meyi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Location : kota bharu-damansara
    Job/hobbies : bisnesman/badminton
    Registration date : 29/12/2009

    tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by meyi on Tue Dec 29, 2009 6:47 am

    mobo asus p5kpl-am... silent
    intel core 2 duo 2.9ghz now 3.4ghz...nk up lg sbb pakai psu cikai... Sad
    gc msi gts250 1g oc... Smile
    ram ddr2 4g... Smile
    fan ada 5...sbb oc etek...hihihi..(gila OC) Laughing
    dvd rom LG... Shocked
    hardisk 500g... Rolling Eyes
    now aku pakai psu cikai 480 watt so ape yg aku perlu tukar psu baru bagi power..sbb oc pom br level 3...level 1 x bleh... confused
    tolong para2 pro otai...plezzz.. confused
    avatar
    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by din_125 on Tue Dec 29, 2009 7:50 am

    kalau bajet rendah pakai Huntkey 550w pon orait..
    klu ad dwit angkut jer Giga'GIGIT' ODIN..gerenti puas hati..
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 32
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by khairul anwar on Tue Dec 29, 2009 8:02 am

    xigmatek 500watt true power rm- 239-260
    paling ok tuk bajet OC psu..

    kalo bajet lebih dari tue, macam2 pilihan psu ade..
    avatar
    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 38
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by Datuk_Seri on Tue Dec 29, 2009 10:31 am

    Pertanyaan seperti ini sudah menjurus ke Power Supply unit dan bukan pertanyaan UMUM mengenai sesuatu sistem. Oleh itu, topik ini dipindahkan ke bahagian Aksesori..


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://illiweb.com/fa/pbucket.gif[/img]
    avatar
    meyi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Location : kota bharu-damansara
    Job/hobbies : bisnesman/badminton
    Registration date : 29/12/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by meyi on Tue Dec 29, 2009 3:36 pm

    tenkiu2 sume otai2...
    avatar
    meyi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Location : kota bharu-damansara
    Job/hobbies : bisnesman/badminton
    Registration date : 29/12/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by meyi on Tue Dec 29, 2009 3:44 pm

    satu lg masalah aku...aku nk wt oc kt gc aku tp lepas tu main game cam gambar lekat2,lambat2 cmntula....adakah juga berkaitan dengan psu?now pakai psu cikai la...harap boleh tolong...
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 32
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by Hiruka on Tue Dec 29, 2009 4:03 pm

    Assalamualaikum,

    Laaa org dh rekemen PSU dh tukau belum? Klu stick pada cap ayam tu mmg xkan ade efek la.. Razz Tukarla atleast 550W Real Power..Tu klu budget low la..ade lbih move ke 650W+ x senak pc ko tapau kat hardware dlm contimuous peak hour..lbih² lg bile tambah / upgrade hardware..

    Kekurangan Supply power ke sistem mmg akan jejaskan perfomance PC. Lagging / stuck / crash atau auto restart mungkin jadi klu penggunaan berterusan..Silap aribulan ade la meletop satu barang lol!
    avatar
    meyi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Location : kota bharu-damansara
    Job/hobbies : bisnesman/badminton
    Registration date : 29/12/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by meyi on Tue Dec 29, 2009 4:10 pm

    oh yeke...bleh meletup ke....bahaya tol..kena tukar cepat2 ni.... Smile
    avatar
    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 32
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by khairul anwar on Tue Dec 29, 2009 4:21 pm

    bukan saja leh meletop, silap ari bulan leh terbakar pc tue hehe.. Razz Razz

    kalo nak main game nie,psu biar la yang berkualiti,
    pasal bila main game semua komponen dalam tu full load @ berkerja habis-habisan,
    so dia perlukan juice yang leh menaikkan semangat kerja diaorang tu tanpa diganggu..
    avatar
    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 32
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by Hiruka on Tue Dec 29, 2009 4:38 pm

    HahaHa mmg buleh meyi,
    Teori mudah la..Katela ayah ko wat keja baiki bumbung time panas terik, bile die mintak air ko bagi suku cawan je..agaknye ape jadi? Koh kOh KoH Razz lol!
    avatar
    meyi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Location : kota bharu-damansara
    Job/hobbies : bisnesman/badminton
    Registration date : 29/12/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by meyi on Tue Dec 29, 2009 4:43 pm

    hahaha...tahu ler.... Smile
    avatar
    meyi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Location : kota bharu-damansara
    Job/hobbies : bisnesman/badminton
    Registration date : 29/12/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by meyi on Tue Dec 29, 2009 5:05 pm

    patutla aritu aku try wt oc level 1....lepas restart diam jer pc aku...window pom xmo keluar...hehehehe
    avatar
    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by myee on Tue Dec 29, 2009 11:46 pm

    satu percubaan yang berani lol! nasib pc ko tak terbako...
    avatar
    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by din_125 on Sat Jan 02, 2010 1:28 pm

    kalau terbakar pgill bomba la gamaknyer..wakaka..
    avatar
    meyi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Location : kota bharu-damansara
    Job/hobbies : bisnesman/badminton
    Registration date : 29/12/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by meyi on Tue Jan 05, 2010 6:13 am

    ada sape nk jual ke ps hah?
    avatar
    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by rizan razer on Thu Jan 07, 2010 9:58 pm

    Pakai mobo P5KPL-AM wat OC???Musykil2........
    avatar
    meyi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 23
    Location : kota bharu-damansara
    Job/hobbies : bisnesman/badminton
    Registration date : 29/12/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by meyi on Tue Jan 12, 2010 12:28 am

    kenape?x caye ker???aku wt ok jer...
    avatar
    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by rizan razer on Wed Jan 13, 2010 3:47 pm

    Memang gamble la....hehehe

    Sponsored content

    Re: tolong pilihkan aku psu utk spec pc aku nih....

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Jun 25, 2018 7:43 pm